Andra gången gillt hos Skanska

Roger och hans sambo bodde tidigare i Focken som ligger i charmiga Limhamns Sjöstad. När det var dags för någonting nytt valde de ännu en gång ett Skanskahem. Nu bor de sedan två år tillbaka i en personligt inredd trea på sjuttioåtta kvadrat i Sopranen, mitt i Malmö Live. Att de valde ett Skanskahem igen, är vi såklart jätteglada för.

I deras lägenhet i Sopranen samsas lugna toner med färgstarka detaljer på ett smakfullt sätt och man märker att hemmet är en viktig del i deras vardag.

– Det liv vi lever nu passar bättre här, även om Limhamn är fantastiskt. De senaste åren har man verkligen börjat märka hur Malmö innerstad på riktigt börjat förändras. Den liksom flyttar på sig. Och i närheten av Malmö Live där vi bor nu, dyker det upp nya kvarter som skapar miljöer där man vill umgås och träffas. Parker, en ny saluhall är på gång, caféer och restauranger. Jag hörde nyligen att Skanska bygger ett nytt kvarter som ska heta Citadellskajen inte långt härifrån, med en egen boulevard med utsikt mot slottet. Det låter jättefint också. Jag är ju rätt intresserad av vad som händer i Malmö eftersom jag bott i stan större delen av mitt liv, så det är jättekul att se den här utvecklingen. Det är verkligen en kontrasternas stad på många sätt, säger Roger.

Inredning som skapar en trivsam känsla

Inredning är ett stort intresse som går hand i hand med Rogers intresse för konst och design. Vid sidan om sitt jobb som studie- och karriärvägledare vid Lunds Universitet, driver han en liten firma som tar fram konst och utsmyckningar för offentliga miljöer. Favorittavlan hemma har han gjort själv. Den blir en färgklick som kontrasterar mot den annars ganska sobra färgsättningen.

– Väggar, golv och tak fungerar väldigt bra ihop här. Vi har även jobbat väldigt mycket med ljussättningen, även om fönstren i vårt hus redan är rätt stora. I veckan ska vi bara skruva upp lite down-light ovanför soffan, sen är det klart. Men även om design och inredning är vår passion och det känns viktigt att få in vår historia i känslan hemma, så är det såklart viktigast att rummen är fyllda med människor som är glada och trivs ihop, tycker Roger.

Ett bra läge och en stadig grund

Paret bor utmed kanalen och har en fin utsikt mot kanalen och parken. Roger berättar att han är särskilt nöjd med Skanska eftersom han tycker att vi verkar välja lägen med stor omsorg. Intill huset ligger Malmö Live Konserthus och bara ett stenkast bort väntar Lilla Torg. Att det i huset dessutom finns trevliga, gemensamma utrymmen som man kan utnyttja, är självklart ett annat stort plus.

– Trivs man i sin hemmiljö, så mår man nog lite bättre i största allmänhet tror jag. Vi gillar Skanska eftersom vi känner att det är en väldigt bra grund man får. Vårt hus är byggt i robusta och stilrena material och det känns stadigt. Sen gör ju detaljer som balkong i söderläge med fin utsikt och den gemensamma takterrassen att man känner att man har tillgång till så mycket mer. Självklart finns det alltid småsaker att önska. Men så blir det ju när man har så många idéer som vi har, avslutar Roger.