Större frihet med ägarlägenhet

Ägarlägenhet är en boendeform som är vanlig utomlands men ganska ny i Sverige. Med en ägarlägenhet i Galleriet har du bland annat lägre fasta kostnader varje månad och friheten att sälja till vem du vill, även en juridisk person. Dessutom är det fritt fram att hyra ut bostaden utan tillstånd.

Middag med vänner Ägarlägenheter Galleriet Nya Hovås Göteborg Skanska

Med ägarlägenhet äger du din bostad – på riktigt
När du köper en bostadsrätt köper du egentligen inte bostaden i sig, utan bara rätten att bo där. Det betyder att du är skyldig att följa föreningens regler och stadgar. Med en ägarlägenhet bor du i ett flerbostadshus men har i stort sett samma friheter som när du bor i villa eller radhus. Du kan pantsätta och sälja din bostad till vem du vill och hyra ut den utan att fråga någon om lov. 

Lägre måndskostnad men högre pris än en bostadsrätt
En ägarlägenhet äger du på riktigt. Du bor i ett flerbostadshus men har i stort sett samma friheter som när du bor i villa eller radhus. Du kan pantsätta och sälja din bostad till vem du vill och hyra ut den utan att fråga om lov. Du betalar ett högre pris än för en bostadsrätt, men månadskostnaden är betydligt lägre. En samfällighetsförening som drivs av dig och dina grannar tar hand om skötseln av husets gemensamma ytor. Köp en drömlägenhet i Nya Hovås till dina barn eller som en investering åt dig själv.

En samfällighetsförening sköter underhållet
Precis som bostadsrätter har ägarlägenheter gemensamma ytor som behöver skötas om. Det gäller till exempel tak, trapphus, hissar, fasader, ledningar och avlopp. De löpande kostnaderna hanteras av en samfällighetsförening som du betalar en avgift till varje månad. Men till skillnad från en bostadsrättsförening har den inga befogenheter över frågor som rör din egen bostad, vilket bland annat ger dig större frihet att förändra hemmet när du vill.

Låter det intressant?
Om du är intresserad av våra ägarlägenheter rekommenderar vi att du gör en separat intresseanmälan på projektwebben för ägarlägenheterna. Följ länken och klicka på knappen "Intresseanmälan".

Till ägarlägenheterna.

Jonathan Santos

Jonathan Santos

010-4492187