En plats där vi njuter av livet

Margot och Lars Rolandsson har stormtrivts i sitt ljusa hem med inglasad balkong ända sedan dagen de fyttade in. De är eniga om att det är en ynnest att få vakna upp och se ut över Vänern och att leva så nära naturen varje dag, året om.

– Det är så att vi kan hoppa rätt ner i sjön för ett morgon-dopp härifrån, skrattar Margot. Att det var läget invid vattnet som lockade dem att flytta hit är det inget tvivel om. De blev tidigt nyfikna på Tullholmsviken och såg kvarteret växa fram med stor förväntan.

Margot berättar att hon valt att bo i nybyggda hem i hela sitt vuxna liv. Det är en befrielse att slippa tänka på renovering och underhåll.

– Vi har lagt in ett skönare golv på vår balkong, mer än så blir det inte, ler Margot. Istället lägger hon och Lars tiden på att njuta av livet på den inglasade balkongen med en god bok och en kopp kaffe, att promenera längs med vattnet på de många och långa vandringsstråken och att ta del av kulturutbudet inne i Karlstad.

– Att bara ha 15–20 minuter till fots på en fin gångväg in till stan är väldigt trevligt, tycker Margot. Eftersom vi båda två är pensionärer finns det ingenting som hindrar oss att gå på muséum, se en utställning eller en bra film på bio när vi vill. Det är bara en kort promenad bort. Dessutom får vi ordentligt med motion vilket är ett skönt plus. 

Sitta och läsa en bok på balkongen är avkopplande.

Paret berättar att de tidigare bodde på Hammarö, en plats de trivdes bra på, men där de alltid var tvungna att ta bilen då de ville in till stan. I Tullholmsviken är livet betydligt enklare.

Kvarteret har även flera praktiska fördelar som gör tillvaron bekvämare här. Att parkera bilen i garaget på källarplan och ta hissen direkt upp till lägenheten med matkassarna, är bara ett exempel.

– Det är otroligt skönt och riktigt lyxigt.

Rolandssons fick snabbt fin kontakt med flera av grannarna efter att de flyttat in. I huset och på gården finns en härlig blandning av människor – barnfamiljer, unga och äldre. Det bidrar till att Tullholmsviken blir en mer levande plats, från morgon till kväll, under vardagarna och helgerna.

– Alla grannar vi möter har funnits sig väl tillrätta här och är otroligt positiva till området och till lägenheterna. Det höjer verkligen stämningen i kvarteret. Vi trivs verkligen här, säger Lars. Det är en ynnest att få vakna upp invid Vänern, så nära naturen, varje dag, året om.

Härligt att sitta på balkongen och njuta av solen och värmen.