Ljust, socialt, personligt – och lätt att älska

Marianne sålde en villa efter många år och njuter av det bekymmerfria livet i en nybyggd ljus lägenhet. Maria och Olle uppskattar alla fördelar hemmet har under småbarnsåren. Tullholmsviken är lätt att älska – oavsett var du befinner dig i livet.

Familjen samlad i det ljusa köket i Tullholmsviken
Familjen samlad i det öppna och ljusa köket i Tullholmsviken

När Marianne Myrén tog beslutet att sälja villan där hon bott i 46 år var valet av en nybyggd lägenhet enkel. Att slippa underhåll efter så många år i ett hus kändes befriande, berättar Marianne. När hon sen hittade lägenheten i Tullholmsviken, på sjätte våningen med en balkong på 20 kvadrat och utsikt över Vänern – så hittade hon hem.

– Jag är så lycklig att jag hamnade här utbrister Marianne! Jag trodde inte att det var möjligt att känna så här inför ett nytt hem i min ålder.

När Mariannes barnbarn Maria Myrén och hennes man Olle Myrén kort efter letade lägenhet så kunde inte Marianne låta bli att tipsa dem om Tullholmsviken. Det fanns en likadan 3:a i samma trapphus ledig och den skulle passa perfekt till en nybliven småbarnsfamilj. Maria och Olle, som letade charmiga gamla sekelskifteslägenheter på helt andra platser i Karlstad var först skeptiska men gav ändå Tullholmsviken en chans.

– Vi insåg ganska snabbt att det här hemmet erbjöd allt det som vi saknar med äldre lägenheter – garage, stor hall, smart planlösning och ett rejält badrum, säger Maria. Lilla Juni föddes strax efter att Maria och hennes sambo flyttade in och livet med små barn är enkelt här.

– Vagnen får plats i hallen och skötbordet är perfekt ovanför tvättmaskin och torktumlare. Och att ha möjlighet att tvätta hemma i lägenheten är fantastiskt, säger Maria. Och en balkong i den storleken, med sjöutsikt! Det får du aldrig i en äldre lägenhet, utbrister Maria. Hon berättar vidare att hon trodde att det skulle bli svårt att inreda personligt i ett nybyggt hem. Men tvärtom så har alla tillval skapat möjligheter att inreda helt utifrån deras stil.

– Farmor och jag har likadana lägenheter men med helt olika utryck, säger Maria. Att bo nära varandra ser Maria och Marianne som ett stort härligt plus. När jag och Juni vill ha sällskap tar vi trapporna upp till farmor och fikar. Och när jag behöver barnvakt finns det alltid någon där som mer än gärna hjälper till.

– Och jag får följa Juni för varje dag som går, det är underbart, avslutar Marianne. 

Med ett bekymmersfritt hem finns tid till lek.