Miljösmarta detaljer i Brf Hemmaplan

Miljöarbetet präglar hela vår byggprocess. Du som flyttar till våra hem i Brf Hemmaplan kommer förmodligen märka det mest genom att elräkningen blir låg och att bostadsföreningen får låga kostnader för drift och underhåll. Att du kan cykla eller promenera in till stan är mest en bonus. För både dig och miljön.

Miljösmart från innergård till vardagsrum

I Brf Hemmaplan är det enkelt att leva miljösmart och bekvämt på samma gång. Här finns bland annat fina cykelvägar och välplanerad sopsortering i kvarteret.

Även invändigt finns flera funktioner som gör ditt hem hållbart, till exempel A-klassade vitvaror i köket och snålspolande kranar och duschar. Materialen som använts för att bygga husen är noga utvalda för att ha så liten påverkan på miljön som möjligt. Därför kan du känna dig trygg när du flyttar till ett hem från oss i Brf Hemmaplan, för det betyder att du är med och bidrar till en bättre framtid.

Energiförbrukningen beräknas till upp till 25%* lägre än Boverkets byggregler (BBR 20). Husen har FX-­ och FTX­-system där värmen i frånluften återanvänds för att sänka uppvärmningskostnaderna. Husen värms upp med fjärrvärme. Här nedanför finns en checklista på fler av de åtgärder som gör Brf Hemmaplan till ett hållbart boende.

* Beräknad energianvändning för Brf Hemmaplan är 60–65 kWh/m2 per år (beroende på om det är ett gathus eller parkhus). Beräkningen är utförd med indata enligt en branschgemensam standard, som används för beräkning av energianvändning i byggnader. 

Miljösmart

Minienergihus
Snålspolande kranar och duschar
 
FX ­system (parkhus) och FTX ­system (gathus)
Individuell mätning och debitering av el
 
Medlemskap i bilpool
Individuell mätning och debitering av vatten
 
Gröna innergårdar för rekreation och biodiversitet         
Vitvaror energiklass A+ (torktumlare undantaget)
 
Gröna tak som bland annat tar hand om dagvatten och renar luften         
Energieffektiva fönster och fasad
Dela sidan: