Sveriges första klimatneutrala radhus

I populära Bunkeflostrand växer nu Gottorps Hage fram. Här hittar du Sveriges första klimatneutrala radhus, samtliga hem har stort fokus på hållbarhet och är alla märkta med Svanen. När du flyttar in här bidrar du till en grönare framtid och minskar ditt eget klimatavtryck betydligt.

Livet i Gottorps Hage är en dröm för hela familjen. Runt om småhusområdet väntar en fantastisk park och naturstråk med lekplatser och utegym. Kvarteret är en perfekt plats att växa upp på, med dess lugna gator och kvartersparken i mitten.

Förskola, grundskola, vårdcentral och matbutik finns inom promenadavstånd och bussarna tar dig in till Malmö på bara 30 minuter. Att leva här, i ett nybyggt hem kommer att ge dig tid över till familjen, vännerna och det du gillar i livet.

Hemmen i Gottorps Hage har en hög miljöstandard och en ovanligt låg energiförbrukning. Det betyder att du får låga driftkostnader och kan lägga pengarna på roligare saker. Samtliga hus är Svanenmärkta och byggs med miljövänliga material så att du bland annat får en sundare inomhusmiljö. Radhusen är dessutom klimatneutrala.

Att bo i Gottorps Hage innebär att du bidrar till en mer hållbar och hälsosam värld för dig, dina barn och för dina barnbarn.

Fakta om projektet

Typ av bostad: Kedjehus, Radhus, Villor
Antal rum: 5 rum
Boarea: 125 - 135 kvm
Säljstart: Våren 2021
Inflyttning: Från våren 2022

Ansvariga kontaktpersoner

Håkan Wendner

Håkan Wendner

070-3736186 Contact
Christoffer Olsson Segerberg

Christoffer Olsson Segerberg

070-8208470 Contact

Svanenmärkt – bra för både dig och miljön

Att svana gör skillnad!Att bo Svanenmärkt är ett enkelt sätt att rädda världen lite grann varje dag. Det innebär bland annat att ditt hem är byggt med noggrant utvalda material som innehåller så lite miljö- och hälsoskadliga ämnen som möjligt, och att det har en låg energiförbrukning. Bra för både dig och miljön. Den dagen du flyttar in här kan du vara säker på att du är med och bygger ett grönare samhälle. 

*Svana är ett ord för alla hållbara handlingar, stora som små.

Anmäl dig redan nu!

Vi tillämpar en enkel turordningsprincip: först i kön får välja först. Ju tidigare du anmäler ditt intresse för något av våra kvarter, desto större chans har du att kunna välja ett hem på säljstarten. Självklart är det helt kostnadsfritt att göra en intresseanmälan för alla våra hem och kvarter samt vi håller dig uppdaterad ända fram till säljstart. 

Ett klimatneutralt hem minskar din påverkan på miljön


Vi har länge strävat efter att bygga hem med så liten klimatpåverkan som möjligt. Redan 2005 byggde vi Nordens första Svanenmärkta hem. Sedan dess har vi utmanat oss själva och drivit vårt arbete ännu längre för att utveckla mer hållbara och hälsosamma hem. Nu tar vi ett stort steg mot vårt klimatmål och lanserar Sveriges första klimatneutrala radhus i Gottorps Hage.

Läs mer om Sveriges första klimatneutrala radhus

Drömmen om Gottorps Hage


Drömmen om Gottorps Hage

Karta


Se din resväg

Välj färdmedel

Vi hittar inte adressen
Vi hittar inte din resväg. Försök igen!

Lugnt och grönt i Gottorps Hage

I Gottorps Hage är det planerat för att barnfamiljens vardag ska bli bekväm, bekymmersfri och trygg. Varje hem får uteplatser i ljusa lägen och en egen trädgård. I mitten finns en gemensam park med ett växthus och odlingslådor. I kvarteret finns två miljörum för sopsortering och ett gemensamt förråd. Alla hus har en klassisk vacker tegelfasad. Din bil parkerar du i direkt anslutning till ditt hus, eller strax intill. Radhusen i motten av kvarteret är Sveriges första klimatneutrala radhus.

Villa Viken

Här bor du på 125 härliga kvadrat i ett öppet socialt hem. Utanför entrén finns plats för två bilar och ett praktiskt förråd. Via groventrén tar du dig direkt till tvättstuga, Villan har två helkaklade badrum med dusch.

Öppet, ljust och socialt i villa Viken

Det öppna köket går i vinkel och här finns både gott om förvaring och riktigt bra arbetsytor. Matplatsen gör sig fint mot fönstret och här kan du duka upp för många gäster. Under sommaren gissar vi att du kommer att flytta ut dina måltider till den stora uteplatsen.

Köket i villa Viken

Fönstret i köket gör rummet ljusare och trevligare.

Kedjehus Vidar

Här finns det 135 välplanerade luftiga kvadratmeter perfekt för den sociala familjen. Det finns plats för en till två bilar, ett praktiskt förråd och en trevlig pergola. Huset har två helkaklade badrum, en på varje våningsplan. Från vardagsrummet tar du dig upp på övervåningen som rymmer flera sovrum och ett allrum. Kedjehuset Vidar och radhuset Alva har likadana planlösningar.

Köket i Vidar och Alva

Hemmets härliga kök har gott om praktiska ytor och smart förvaring. Invid fönstret ryms matplatsen.

Allrum på övervåningen i Vidar och Alva

Här får du ett praktiskt rum som du kan möblera till exempel som ett tv-rum. I radhuset Alva fönstret utgår.

Vardagsrummet i Vidar och Alva

Det ljusa vardagsrummet har ett lugnt läge mot trädgården och rummet förlängs under sommarhalvåret med uteplatsen utanför.

Radhuset Alva

Alva är Sveriges första klimatneutrala radhus. När du flyttar in här kan du vara säker på att du påverkar ditt eget klimatavtryck och gör skillnad för framtiden. Alva har två trivsamma våningar på sammanlagt 135 kvadratmeter och planlösningen liknar kedhuset Vidar.

Den nya idyllen i Bunkeflostrand

Omgiven av lummiga parker och med den vidsträckta Öresund längs horisonten växer mysiga Gottorps Hage fram. Här bor du i ett tryggt, familjärt och klimatsmart småhuskvarter mitt i populära Bunkeflostrand, endast en halvtimmes bussresa från centrala Malmö. Välkommen hem!

Nära till allt

I Gottorps Hage har du både förskolor, skolor och mataffär inom gångavstånd. Busshållplatsen ligger bara 5 minuter bort och med cykel är du vid havet på nolltid. De familjevänliga omgivningarna ger frihet åt både vuxna och barn, som tryggt cyklar runt mellan kvarterets kompisar. Och från Hyllie station, bara tio minuters bussresa från Gottorps Hage, tar du dig smidigt till Köpenhamn och andra resmål.

Natursköna omgivningar

I närområdet kantas de skånska slätterna av hav och grönska. Här breder den lummiga naturen ut sig i mysiga parker och längs löp- och promenadstråk. Samtidigt blir det gemensamma grönområdet i mitten av kvarteret en oas under sköna sommardagar, där barnen kan leka på lekplatsen alldeles intill.

En dag vid vattnet varje dag

Det är något speciellt med att bo nära vattnet. I Gottorps Hage är det bara en cykeltur bort. Med sitt rika djurliv och fikaplatser med förtrollande vyer är havet det perfekta utflyktsmålet. Redo att underhålla både stora och små under många söndagar framöver.

Åk till Köpenhamn, centrala Malmö och tillbaka

Trots det naturnära läget är storstadens puls närmare än man kan tro. Bussen tar dig till Hyllie station på 10 minuter och 3 minuter senare är du mitt i centrala Malmö. På mindre än en timme från hemmet når du dessutom Nordens hippaste restaurangstad. Med de snabba tågen är de soliga uteserveringarna i Köpenhamn aldrig långt borta.

Shoppa loss när du vill

Om du vill shoppa så kan du hoppa på bussen till Emporia som har allt från de stora kedjorna till de lite mindre, specialiserade butikerna. Här hittar du till exempel en familjeägd glassbar med hemmagjord sorbet och glass. För dig som älskar riktigt god choklad kan du även besöka chokladcafét med godsaker tillverkade på belgisk choklad. Det är sådana detaljer som gör vardagen lite härligare i Gottorps Hage.

Mat, kultur och underhållning

I Malmö händer det alltid något kul! Här finns massor av mysiga caféer och restauranger samt underhållning för hela familjen. Från klätterparker och badhus till bio, barnteater och musikfestivaler. På Malmö Arena får du dessutom uppleva världstjärnor och hypade sportevenemang – bara en halvtimmes bussresa från hemmet.

Karta


Se din resväg

Välj färdmedel

Vi hittar inte adressen
Vi hittar inte din resväg. Försök igen!

Kontakta oss

Kontakta gärna oss om du vill veta mer om projektet

Ansvariga kontaktpersoner

Håkan Wendner

Håkan Wendner

070-3736186 Contact
Christoffer Olsson Segerberg

Christoffer Olsson Segerberg

070-8208470 Contact

Hem från Skanska

Kundtjänst
020-310 310
Öppettider: helgfri mån-fre 08.30 - 17.00

Adress
Skrivaregatan 1
205 33 Malmö

Kontakta kundtjänst

Information om personuppgiftsbehandling

Uppgifterna som du lämnat ovan behandlas av Skanska Sverige AB (”Skanska”) som personuppgiftsansvarig. Det betyder att Skanska ansvarar för att dina uppgifter behandlas enligt gällande dataskyddslagstiftning. Uppgifterna används av Skanska och dess koncernbolag för att vi ska kunna registrera dig i vårt kundregister för de projekt/områden som du anmält intresse för. Detta innebär att du läggs till på en turordningslista för det projekt/områden som du anmält intresse för.

Vi använder även uppgifterna för att skicka dig information, marknadsföring och uppföljande kundundersökningar om projektet, och även om andra projekt som vi tror kan vara relevanta för dig baserat på uppgifterna du har lämnat oss ovan. Vi kan komma att kontakta dig via telefon, mail, sms eller post. Vill du inte längre motta information och marknadsföring från oss, vänligen kontakta oss genom att maila: Contact eller via tel: 020-310 310. Om du avanmäler dig från information och marknadsföring innebär det att du tas bort från turordningslistan.

För mer information om Skanskas personuppgiftsbehandling och om dina rättigheter, läs om personuppgiftsbehandling och vår användning av cookies i våra Användarvillkor: skanska.se/anvandarvillkor/.

Dela sidan: