Ny chans till ett hem i Aulan

Den 25 augusti öppnar vi köpanmälan för fler bostäder i kvarteret Aulan. För dig som vill finns chans att träffa vår mäklare Ulrika på plats i vår visningsbod på torsdag kl 11:30-13:00 samt 16:30-18:30.

Stegen i vår köpprocess

Vi släpper 13 bostäder till försäljning och dessa hittar du under fliken Nya lägenheter i augusti. Du kan göra en rundtur i huset med den interaktiva vyn eller kika på planlösningar. Nedan kan du läsa mer om stegen i vår köpprocess.

Se filmen om kvarteret Aulan


Digital säljstart steg 1 anmäl intresse

1 Anmäl ditt intresse för att få en plats i kön

Ju tidigare du gjorde din intresseanmälan hos Skanska, desto längre fram i kön har du hamnat. Det betyder att du har större chans att få välja just den bostad du helst vill ha. Det är inte nödvändigt att göra en intresseanmälan för att köpa en bostadsrätt i kvarteret.

Läs mer om kösystemet och anmäl ditt intresse.

Digital säljstart steg 2 hitta din bostad

2 Hitta din bostad i den interaktiva vyn

Ta dig tid att gå igenom bostäderna i den interaktiva vyn. Vilken bostadsrätt passar dig? Vill du ha en balkong med kvällssol eller en uteplats mot innergården? Bor du helst högst upp i huset eller på gaveln mot den trevliga gatan? Hitta dina favoriter i kvarteret och förbered dig för ditt val.

Till bostadsväljaren

Digital säljstart steg 3 Välj din bostad

3 Gör din köpanmälan

Nu får du en ny chans att göra en köpanmälan. Anmälan till lägenheterna i Aulan öppnar torsdag 25 augusti kl 13.00 och du får göra max 5 val. Köpanmälan är inte bindande. 

Obeservera att du måste göra en köpanmälan. En intresseanmälan eller bokning på specifika bostäder räknas inte som en köpanmälan.

Till Köpanmälan

Digital säljstart steg 4 gör din köpanmälan

4 Din säljare går igenom köpanmälningarna

När tiden för köpanmälan löper ut stänger vi möjligheten att anmäla köpintresset för bostadsrätterna. Köpanmälan stänger söndag 28 augusti kl 23:59 och efter det börjar mäklaren att sortera samtliga bokningar för att ta dig och de andra köparna vidare enligt turordning i köpprocessen.

Digital säljstart steg 5 vi kontaktar dig

5 Din säljare kontaktar dig med ett erbjudande

Beroende av din köplats blir du inom kort kontaktad av din mäklare. Då får du chansen att välja det hemmet som passar dig allra bäst. Se till att vara förberedd, vi vill ha ditt svar samma dag.

Digital säljstart steg 6 skriva kontrakt

6 Det är dags att skriva kontrakt

Nu är det äntligen tid för att skriva kontrakt. Förhandsavtalet är det första bindande kontraktet du skriver och det ger dig rätt att köpa din bostad. I samband med tecknandet betalar du 2,5% av köpesumman.

Stort grattis till din nya bostadsrätt i Aulan!

Frågor och svar


1. När kan jag flytta in?
Inflyttningarna är planerade att starta under 2023.

2. Hur ser det ut med förråd?
Samtliga lägenheter har egna förråd på vinden.

3. Kan man glasa in balkongerna?
Vi erbjuder inte inglasning av balkonger. Konstruktionsmässigt är det möjligt, dock så är det en bygglovsfråga som bostadsrättsföreningen får ombesörja efter färdigställande.

4. Kan jag byta till en annan lägenhet efter att jag skrivit på kontraktet?
Nej, det går inte att byta till en annan lägenhet efter att du skrivit på förhandsavtalet.

Läs fler frågor & svar här

Ulrika Larsson

Ulrika Larsson

0736-00 12 99