Nybyggt i Silverdal är tryggt och smidigt

När du köper ett nytt hem från Skanska kan vi försäkra dig om att köpprocessen kommer att bli smidig och trygg. Du slipper budgivningar eftersom priserna är fasta och vår köprincip är enkel och tydlig: ju tidigare du anmält ditt intresse desto större chans att du får välja just det hem du önskar.

Under säljstarten får du möjlighet att träffa projektutvecklare, säljare, representanter från bostadsrättsföreningen och andra ansvariga för projektet från Skanska samt representanter från banken så att du kan ställa alla dina frågor. Här hittar du också en modell av kvarteret så att du kan skapa dig en ännu bättre och tydligare bild av ditt nya hem. Säljstarten äger rum i Silverdal på samma plats där kvarteret så småningom växer upp. Det är ett utmärkt tillfälle att ta en promenad i området och lära känna Silverdal lite bättre.


På säljstarten lämnar du in en köpanmälan på det eller de hem du är intresserad av. Skanska arbetar med en enkel och tydlig köprincip: ju tidigare du har anmält dig till vår intressentkö, desto större chans att du får välja just det hem du vill ha. Med andra ord, den som anmält sig tidigt är också den som får välja bostad först.

Inom en vecka efter säljstarten hör en säljare av sig till dig och du får möjlighet att boka en tid för kontraktskrivning. Några dagar efter att du tecknat förhandsavtal så betalar du via faktura 2,5% av priset på bostadsrätten. 

Fyra till sex månader före tillträdet skriver du upplåtelseavtalet mellan dig och bostadsrättsföreningen. Du blir då bostadsrättsinnehavare och medlem i föreningen. I samband med det betalar du ytterligare 7,5% vilket innebär att du betalat totalt 10% av priset på ditt nya hem. Vid den här tiden i köpprocessen får du skriftligt det definitiva datumet för tillträdet av ditt nya hem. Vid tillträdet betalar du de resterande 90% av summan.

I ditt avtal ingår utan extra kostnad Skanska GodAffär som är ett skräddarsytt försäkringspaket för dig som köper ett hem från oss. Dels får du en försäkring mot dubbla boendekostnader i 12 månader och dels får du ett tillträdesskydd mot oförutsedda händelser. Om du till exempel skulle bli sjuk eller arbetslös medan du väntar på att ditt hem blir klart. Skanska GodAffär är helt enkelt en trygghet i ett av ditt livs största affärer.

Lycka till med ditt nya hem!

Här kan du läsa mer om att köpa nybyggt

Dela sidan: