Bästa läget i Järvastaden

Kvarteren i Nya Villabacken är placerade i området Grankällan som ligger i direkt anslutning till Igelbäckens naturreservat. Läget är lugnt, skyddat och unikt i Järvastaden. Du hittar lekplatser utanför dörren och skolor och förskolor precis i närheten. Cykelvägar är lättillgängliga och leder dig till Kista, Sundbyberg och in till Stockholm city och en kort promenad bort ligger pendeltågstationen.

Igelbäckens naturreservat

Järvastaden har Igelbäckens naturreservat som närmsta granne. Naturreservatet bildades 2005 för att bevara och vårda ett värdefullt naturområde för rörligt friluftsliv, biologisk mångfald och kulturmiljö. I reservatet finns en omväxlande natur med skog och öppen mark, bergknallar och sänkor. Här finns gammal strövvänlig skog, fornminnen och kulturhistoriska byggnader. Det finns många stigar och motionsspår i området. Genom reservatet rinner Igelbäcken i öst-västlig riktning och där lever den sällsynta fisken grönling. Ditt nya kvarter ligger granne med naturreservatet.

Ursviks motionsområde

Det är nära till Ursviks motionsområde där det finns fina spår för en löprunda eller för en tur på skidor. Med cykel når du nationalstadsparken med flera härliga rekreationsområden, som Ulriksdal, Hagaparken och Brunnsviken.

Överjärva gård

En kort promenad bort finns också Överjärva gård som är ett trevligt utflyktsmål och kulturcenter med djur, café och hantverksbutiker.

Mulle Meck-parken

I Järvastaden finns den populära Mulle Meck-parken. En äventyrlig lekpark som är lika lärande som rolig och den är helt gratis att besöka. Intill Mulle Meck-parken finns också en basketplan som på vintern blir till skridskobana.

Skolor och förskolor

Du som bor i Järvastaden har gångavstånd till förskolor och skolor. Raoul Wallenbergskolan med årskurs 0–6 är helt nybyggd och ligger i Järvastaden, en kort promenad från Villabacken, Ringens skola (fd Bagartorpsskolan) med årskurs F–9 finns också nära till hands samt Skolan Vittra i Brotorp, årskurs 0–9. I området finns ett antal förskolor med olika inriktning på gångavstånd, de flesta av dem med naturen runt knuten. I Ur och Skur förskola på Fågelhundsvägen 1 är barnen ute stora delar av dagen. I samma byggnad som Raol Wallenbergskolan ligger en ny förskola på bekvämt avstånd från Villabacken. Självklart står nya förskolor på tur för att etablera sig i barnfamiljernas Järvastaden. Läs mer på Järvastadens eller Solna stads hemsidor.

Kommunikationer

Två busslinjer går idag genom Järvastaden. Närmaste tunnelbanestation finns i Hallonbergen och Ulriksdals pendeltågstation ligger på 10 minuters promenadavstånd från kvarteret. Ur bilsynpunkt har Järvastaden ett fantastiskt bra läge. E18 ligger alldeles intill och via E4 tar du dig snabbt in till Stockholm city. Det är även lätt att ta sig till både Arlanda och Bromma flygplats.

Service i Järvastaden

I Järvastaden hittar du det mesta du kan förvänta dig av en småstad. Allt det du behöver i vardagen som Ica Nära, restauranger och take away-mat, gym, tandläkare, kemtvätt med mera finns på gångavstånd. I takt med att Järvastaden växer och fler flyttar hit så blir utbudet större. Här är det enkelt att leva.

Arenastaden

Alldeles intill Järvstaden ligger Arenastaden med Mall of Scandinavia. Gallerian har ett enormt utbud med allt från de vanliga kedjorna till internationella exklusiva varumärken, matupplevelser och underhållning för hela familjen. Filmstaden Scandinavia har bland annat Nordens största bioduk, Sveriges första kommersiella IMAX® och flera VIP-salonger. Alldeles intill hittar du Friends Arena, Sveriges nationalarena och en av världens mest moderna multiarenor. Arenan är hemmaarena för AIK Fotboll och svenska herrlandslaget i fotboll, men passar även för stora konserter.

Situationsplan över området Grankällan i Järvastaden

Karta


Se din resväg

Välj färdmedel

Vi hittar inte adressen
Vi hittar inte din resväg. Försök igen!