Sista huskvarteret i Järvastaden

Nu är det många år sedan vi tog det allra första spadtaget i Järvastaden och idag är stadsdelen fylld av liv och rörelse, levande kvarter, parker och mysiga gator. Nu planerar vi för kvarteret Villabacken, i området Grankällan som faktiskt blir den sista chansen för dig som vill flytta till ett nybyggt radhus eller kedjehus här i Järvastaden.

Antal rum: 5 -6 rum
Boarea: Radhus 134-142,5 kvm & Kedjehus 151 kvm
Säljstart: 15 hus, våren 2018
Inflyttning: Från våren 2019

Tidplan för Villabacken

Planering
Säljstart
Inredningsval
Byggstart
Visning
Besiktning
Inflyttning

Husen i Villabacken kommer att placeras på en svagt sluttande tomt och vänds mot söder för att ge maximalt med sol på uteplatserna, både morgon och kväll. Gatustrukturen liknar de populära böjda gatorna med rad- och kedjehus som du kan se i vårt tidigare kvarter Villastråket. Vägarna som husen ligger längs fungerar som återvändsgator helt utan genomfartstrafik, så att barnen kan leka tryggare. Här blir det enkelt att trivas!

Anmäl intresse för Villabacken redan nu!

Vi tillämpar en enkel turordningsprincip: först i kön får välja först. Ju tidigare du anmäler ditt intresse för Villabacken, desto större chans har du att kunna välja ett hem på säljpremiären. Självklart är det helt kostnadsfritt att anmäla ditt intresse i våra projekt.

Enkelt att leva hållbart i Villabacken svanenmarkt-logo

Att bo Svanenmärkt är ett enkelt sätt att rädda världen lite grann varje dag. Du lever hållbart genom att energiförbrukning i ditt boende är låg och materialen noga utvalda, till exempel. Den dagen du flyttar in i Villabacken kan du vara säker på att du är med och bygger ett grönare samhälle.

Se planlösningar


Hitta din favorit i Villabacken

Letar du efter en radhus eller kedjehus till en växande familj? Här ser du typiska planlösningar som är för Villabacken med säljstart i februari. Hemmen är ritade med stor omsorg om både sociala och mer privata utrymmen. Och de är alla Svanenmärkta. Se om du hittar din favorit redan idag!

Visningshem


Välkommen in i vårt visningshem

Vi har öppnat ett visningshem i Järvastaden så att du ska få en känsla av hur det är att bo i Villabacken. Se till att anmäla ditt intresse så får du en inbjudan till säljstarten.

Kika på bilder av vårt visningshem här »

Inredning


Ett personligare hem utan extra kostnad

Tillval är ett sätt att göra ditt hem lite mer personligt. Originalsortimentet i hemmen i Villabacken är klassiskt moderna och av hög standard för att hålla länge över tid. Men vi vet att många vill välja till inredning i kök efter sin egen stil och smak och erbjuder därför några av våra finaste favorittillval utan extra kostnad. Det handlar om bänkskivor, vitvaror, handtag, stänkskydd och luckor i köket och kakel och klinkers i badrummen. Se till att göra ditt hem mer personligt. Kika i vår inredningskatalog för att hitta tillval som faller dig i smaken. Där kan du se vilka som är kostnadsfria och vilka som kostar extra.

Inredningskatalog radhus Mia >
Inredningskatalog radhus Mikael >
Inredningskatalog kedjehus Daisy >

Livet i Villabacken


Kika på vår film om barnfamiljen och deras liv i ett liknande kvarter i Järvastaden. Vi lovar att filmen kommer att ge dig en fin känsla av hur vardagen i ett nybyggt område med närhet till naturen kommer att bli för dig och din familj.

Vi möter en familj mitt i livet i bostadsområdet Järvastaden. I filmen följer vi familjen genom vardagen, när de gå med barnen till förskolan, tar sig till jobbet, tränar, lagar mat, leker med barnen på lekplatser och gator. Villabacken blir ett familjevänligt kvarter med radhus och kedjehus i en nybyggd småstad där allt är planerat i minsta detalj för att barn och vuxna ska ha en bra vardag och en fin helg. Läs mer om kvarteret på skanska.se/villabacken

Närområdet


Att bo i Järvastaden

Vi har sparat ett riktigt drömläge till sist! Villabacken angränsar till Igelbäckens naturreservat i tre väderstreck och i norra delen finns planer för en större lekplats. Det finns båda förskola och skola i närheten. Kommunikationerna är goda och det är lätt att ta dig dit du vill. Genom en kort promenad längs Gunnarbovägen når du Ulriksdals pendeltågsstation och cykelvägarna leder genom skogen och bort mot Kista och Sundbyberg. Det är lika enkelt att ta sig över järnvägsbron till Överjärva Gård och Ulriksdals golfbana och vidare mot Ulriksdals slott, Hagaparken eller andra utflyktsmål.

Läs mer om Järvastaden här!

Karta


Avstånd till platser

Radhus Mikael & Mia

Kedjehus Daisy

Kedjehus Daisy

Kvarteret Villabacken ligger intill Igelbäckens naturreservat

Illustration kökbild kedhuset Daisy

Ljusa sociala ytor i kedhuset Daisy.

Illustrationsbild på vardagsrum på övervåningen i kedjehuset Daisy.

Ett allrum på övervåningen i Daisy

Illustrationsbild vardagsrum i radhus Mia.

Vardagsrummet med mycket ljusinsläpp i radhus Mia.

Illustrationsbild kök i radhus

Matbord intill köket i radhuset Mia (eller Mikael)

Illustrationsbild vardagsrum i radhus Mikael.

Vacker burspråk i vardagsrummet i radhus Mikael.

Närområdet

En stadsdel fylld av liv och rörelse

Järvastaden har Igelbäckens naturreservat som närmsta granne. Naturreservatet bildades 2005 för att bevara och vårda ett värdefullt naturområde för rörligt friluftsliv, biologisk mångfald och kulturmiljö. I reservatet finns en omväxlande natur med skog och öppen mark, bergknallar och sänkor. Här finns gammal strövvänlig skog, fornminnen och kulturhistoriska byggnader. Det finns många stigar och motionsspår i området. Genom reservatet rinner Igelbäcken i öst-västlig riktning och där lever den sällsynta fisken grönling.

Det är nära till Ursviks motionsgård där det finns fina spår för en löprunda eller för en tur på skidor. Med cykel når du nationalstadsparken med flera härliga rekreationsområden, som Ulriksdal, Hagaparken och Brunnsviken.

En kort promenad bort finns också Överjärva gård som är ett trevligt utflyktsmål och kulturcenter med djur, café och hantverksbutiker.

I Järvastaden finns den populära Mulle Meck parken. En äventyrlig lekpark som är lika lärande som rolig och den är helt gratis att besöka. Intill Mulle Meck parken finns också en basketplan som på vintern blir till skridskobana.

Den populära lekparken Mulle Meck finns på promenadavstånd från kvarteret

Skolor och förskolor

I Järvastaden har du promenadavstånd till barnomsorg och skolor. I området finns idag ett antal förskolor med olika inriktning och på gångavstånd finns Ringens skola (fd Bagartorpsskolan) med årskurs F-9 och  I Ur och Skur förskola ligger på Fågelhundsvägen 1 . Skolan Vittra i Brotorp, åk 0-9 ligger på Boplatsvägen 1. Det står även förskolor på tur som vill etablera sig i detta attraktiva och barnrika område. Den nya skolan i Järvastaden åk 0-6 som ligger nära Villabacken ska vara klar i augusti 2017. För mer information, gå in på Järvastadens eller Solna stads hemsidor, se länkar längre ned på sidan.

Service och kommunikationer

Redan nu finns en ICA Nära, några restauranger och annan service i Järvastaden. På bekvämt avstånd ligger Kista Galleria med ett stort antal butiker, restauranger och biografer. Även Solna Centrum ligger på bekvämt cykelavstånd. Alldeles intill växer också Arenastaden fram med hotell, kontor, 230 butiker, Friends Arena och Scandinavian Mall.

Två busslinjer går idag genom Järvastaden. Närmaste tunnelbanestation finns i Hallonbergen och Ulriksdals pendeltågstation ligger på 10 minuters promenadavstånd från kvarteret.

Ur bilsynpunkt har Järvastaden ett fantastiskt bra läge. E18 ligger alldeles intill och via E4 tar du dig snabbt in till Stockholm city. Det är även lätt att ta sig till både Arlanda och Bromma flygplats.

Karta


Avstånd till platser

Kontakta oss

Kontakta gärna oss om du vill veta mer om Villabacken i Järvastaden

Skanska Nya Hem

Kundtjänst
020-310 310
Öppettider: helgfri mån-fre 08.30 - 17.00
Kontakta oss via e-mail »

Adress
Warfvinges väg 25
112 74 Stockholm
Alla våra Hembutiker »

Ansvariga kontaktpersoner

Uppgifterna som du lämnat ovan behandlas av Skanska Sverige AB (”Skanska”) som personuppgiftsansvarig. Det betyder att Skanska ansvarar för att dina uppgifter behandlas enligt gällande dataskyddslagstiftning. Uppgifterna används av Skanska och dess koncernbolag för att vi ska kunna registrera dig i vårt kundregister för de projekt som du anmält intresse för. Detta innebär att du läggs till på en turordningslista för det projekt som du anmält intresse för.

Vi använder även uppgifterna för att skicka dig information, marknadsföring och uppföljande kundundersökningar om projektet, och även om andra projekt som vi tror kan vara relevanta för dig baserat på uppgifterna du har lämnat oss ovan. Vi kan komma att kontakta dig via telefon, mail, sms eller post. Vill du inte längre motta information och marknadsföring från oss, vänligen kontakta oss genom att maila: kundtjanst@skanska.se eller via tel: 020-310 310. Om du avanmäler dig från information och marknadsföring innebär det att du tas bort från turordningslistan.

För mer information om Skanskas personuppgiftsbehandling och om dina rättigheter, läs om personuppgiftsbehandling och vår användning av cookies i våra Användarvillkor: skanska.se/anvandarvillkor/.