Fem guldkorn i Bromma

Utöver de natursköna omgivningarna i Abrahamsberg finns många andra omtyckta platser på bekvämt avstånd från Tallstigen. Här är våra topp 5-favoriter som alla är värda både ett och två besök:

Ålstensparken

10 minuters promenad från Abrahamsberg ligger Ålstensparken som vilar invid vattnet utefter Mälaren. Hit kommer många Brommabor för bad och picknick när vädret tillåter. I anslutning till parken finns dessutom flera trevliga löpspår där du kan njuta av de härliga omgivningarna med favoritmusiken i öronen.  

Ålstens Båthamn

Inte långt ifrån Ålstensparken hittar du den charmiga småbåtshamnen med den populära restaurangen Bryggan. Här kan du äta en bit mat eller ta ett glas vin och betrakta båtlivet och den fina solnedgången.

Gelato Scarfo

Ett favoritställe för många. Det populära glasscafét Gelato Scarfo ligger på Ålstens torg och varma sommardagen ringlar sig kön långt ut på gatan för att få smaka en riktigt bra gelato. Utöver lyxig glass serveras även Cioccolata Calda (varm choklad) ur chokladfontän och olika kaffedrycker gjorda på omsorgsfullt utvalda bönor från södra Italien.

Olovslunden

Vill man ta en promenad till en lugn och avskild park där barnen kan leka fritt så är Olovslunden ett utmärkt val. Här finns både parkområde som passar fint för picknick, en fin damm och ett trevligt lekområde.

Äppelviken

Pittoreska Äppelviken klingar bekant för de flesta stockholmare. På torget finns flera charmiga små butiker och fik trots sin ringa storlek. Njut av en fika på anrika Park konditori som kommit att bli något av en institution i Äppelvikens lummiga hjärta eller varför inte prova på nyöppnade Gateau?