Miljösmart i Tallstigen

Miljöarbetet präglar hela vår byggprocess. Du som flyttar till våra hem i Tallstigen kommer förmodligen märka det mest genom att elräkningen blir låg eller att bostadsföreningen får låga kostnader för drift och underhåll.

Miljösmart hela vägen

I Tallstigen är det enkelt att leva miljösmart och bekvämt på samma gång. Här finns bland annat gröna gårdar för rekreation och avkoppling, rymliga cykelförråd och förberedelser till laddstationer för elbilar. Även invändigt finns flera funktioner som gör ditt hem hållbart. Huset värms upp med fjärrvärme och värmen återvinns dessutom i ventilationsluften, vilket ger dig ett friskare inomhusklimat. Dessutom får alla hem A-klassade vitvaror, smart sopsortering under diskbänk och energieffektiva fönster. Materialen som använts för att bygga huset är noga utvalda för att ha så liten påverkan på miljön som möjligt. Därför kan du känna dig trygg med ditt val när du flyttar till ett nytt hem från oss i Tallstigen. Nedan kan du se fler av de miljösmarta åtgärder som gör Tallstigen till ett hållbart boende. 

Miljösmarta detaljer i Tallstigen 

I våra hem i Tallstigen sitter energieffektiva fönster och vi återvinner alltid värmen från den utgående ventilationsluften. Dessutom betalar du bara för den el du själv använder, vilket gör det enkelt att påverka dina egna kostnader. Bra sorteringsmöjligheter i din lägenhet och smart sophantering på gården är några exempel som gör ditt hem i Tallstigen lite grönare.

Miljöarbetet är också en hälsofråga. Vi vill att du ska må bra och känna dig trygg med att bo i ett hem från Skanska. Vi arbetar för att säkerställa att du får ett gott inomhusklimat genom att systematiskt planera, mäta och kontrollera de bostäder vi bygger. Dessutom genomför vi uppföljning av hur du som vår kund upplever inomhusmiljön i ditt nya hem.

I listan nedan ser du fler av de miljösmarta åtgärder som gör Tallstigen till ett hållbart boende.

Miljösmart

<5 % avfall till deponi från bygget               
Individuell mätning och debitering av el 
 
Grön byggprocess enligt
Skanskas Grön Arbetsplats
Byggnad med energiklass B
 
Källsortering under diskbänk
Vitvaror energiklass A+ (torktumlare undantaget)
 
Fjärrvärme
Energieffektiva fönster
 
Värmeåtervinning på frånluften
Laddmöjlighet för elbil