Tips för smart förvaring

Att arbeta med förvaring är ett bra sätt att leka med både form och funktion. Ofta handlar det om att våga tänka lite annorlunda och utnyttja ytor som annars står tomma. Här får du några tips på smarta förvaringslösningar som är lika snygga som enkla att få till.

Hyllplan över dörrarna

Att skruva upp några fina släta hyllplan över dörrkarmarna är ett bra sätt att skapa lite extra plats för förvaring. Placera gärna några fina lådor i en färg eller ett mönster som du tycker om. På så vis spar du på golvytan och har fortfarande möjlighet att komma åt saker du använder mer sällan, men ändå så pass ofta att de inte hör hemma i förrådet.

Takhängd klädstång

Att fästa en klädstång i taket är ett snyggt sätt att skapa en känsla av luft och rymd hemma. Låt morgonrocken och dina favoritplagg hänga framme – det blir både en dekorativ detalj i sovrummet och ett praktiskt sätt att utnyttja ytorna bättre.

Dubbel användning

Det finns gott om smarta möbler som fyller fler än en funktion och Stringserien innehåller en mängd olika lösningar som går att anpassa efter just ditt hem. Här till vänster ser du hur fint det kan bli med en inbyggd arbetsplats inramad av vanliga hyllplan. 

Stringhyllan är en av Sveriges mest omtyckta möbler och bokhyllan togs fram som ett bidrag till en tävling för Folkbiblioteket på 40-talet. De enkla, rena linjerna passar mycket bra ihop med Tallstigens interiör som också den flirtar en hel del med funktionalismen.