5 Guldkorn runt Rissne

Sundbyberg har, trots sin lilla yta, gott om små och stora grönområden, sjöar och vattendrag. Här finns många fina parker och trädgårdar som bidrar till hela kommunens grönpräglade karaktär. Rissne är ett av Sundbybergs mer gröna områden och här det finns en mängd smultronställen att upptäcka. Vi har listat några av våra främsta favoriter.

 1. Tystnaden!

  I en stad finns det alltid ett ständigt brus från omgivningen, men det går att hitta tystnad i en avkopplande miljö. Ett stenkast från vårt kommande kvarter Grönkulla i Rissne hittar du tystnaden i Sundbyberg. En tur som leder dig till tysta och natursköna platser där du kan njuta av att bara vara. Och varför inte ta till vara på den fantastiska utsikten och duka upp en god fika med du filosoferar vidare i lugn och ro. 

 2. Utkiken i Duvbo

  Inte alls långt från Grönkulla hittar du Sundbybergs bästa utsikt – Utkiken i Dubo. Här omringas du av en vacker skog med gamla träd och urskogskänsla med du blickar ut från klipphällarna. Stigarna hit är få och små vilket bara bidrar till den fantastiska vildmarkskänslan. För att sätta ännu mer guldkant på denna upplevelse rekommenderar vi att du tar dig hit en sen sommarkväll. Utsikten kommer inte göra dig besviken. 

 3. Rissnes ängar och park

  Trevligare omgivning för den som gillar lummiga stadsdelar går knappast att hitta. Med sina många promenadssträckor, fält och parker är Rissne Ängar och Rissne Park något alldeles extra. På sommaren är det många som gottar sig på ängarna med en picknick och i gröna Rissne Park är hunden alltid välkommen. Köp gärna med dig en strut glass från kiosken och njut av livet och rörelsen här. 

 4. Gröna Stugan

  Mitt i hjärtat av Sundbybergs vackraste parkstråk ligger Gröna Stugan. Detta charmiga fik tillika restaurang har funnits sedan 1887 och ligger precis vid den blanka fågelsjön Lötsjön. Börja med en god måltid på Gröna Stugan, ta med dig en glass och vandra runt i lummiga omgivningen längs sjön. Det blir inte mer idylliskt än så. 

 5. Rosa Pantern

  I september 2014 hände det något speciellt i Rissne. På eget initiativ drev ett gäng tjejer från Rissne fram en basketplan i området. Här är bokstavligen alla välkomna att spela. De rosa linjerna, istället för de sedvanliga vita, längs planen har blivit en symbol för just det och planen har varit en succé sedan dag ett. Även om du inte gillar att spela är du alltid välkommen att titta förbi och spana på en massa spännande matcher. 

Dela sidan: