Solterrassen Teg, Umeå

Modernt stadsboende i Solterrassen

I den södra delen av Umeå, på stadsdelen Teg, bygger Skanska ett modernt stadsboende. Projektet är nu slutsålt, men Skanska planerar att bygga fler bostäder på Teg. Anmäl gärna ditt intresse här så kommer vi att hålla dig uppdaterad.

Välkommen till Solterrassen!
Bostäderna kommer att ligga mellan Umeå centrum och det nya handelsområdet Söderslätt med Ikea och Ikano. Här har vi tillsammans med arkitekterna skapat moderna lägenheter med en industriell prägel som speglar den bild av stadsomvandling som vi tillsammans med arkitekterna anser ligga i tiden.

Byggnaden består av 42 lägenheter som tillsammans med en stor gemensam terrass ramar in en grönskande innergård. Den lummiga terrassen är placerad på garaget med pergola, odlingslådor och planteringar. Det finns sittytor för sköna grillkvällar, men också avskilda platser när du vill dra dig undan med en kopp kaffe och en god bok i solen. Den blir en lugn oas centralt i Umeå. En plats som utformats med samma omsorg som själva boendet med gedigna materialval och väl genomtänkta planteringar. I huset finns förråd samt en övernattningslägenhet för familj och vänner på besök.

Hållbarhet har varit ett ledord i skapandeprocessen och tonvikten har legat på tidlösa material som tegel, betong och trä. De har gemensamt att de i stort sett är underhållsfria och åldras med vacker patina under årens lopp. De stora glaspartierna ger utsikt mot grönska och himmel, medan generösa balkonger och privata takterrasser låter dig njuta av sol bara några steg från ditt eget vardagsrum.

Svanenmärkt för dig och miljön!
I Solterrassen kan du svana* ditt nya hem från Skanska. Det innebär bland annat att ditt hem är byggt med noggrant utvalda material och att det har en låg energiförbrukning. Bra för både dig och miljön. Den dagen du flyttar in här kan du vara säker på att du är med och bygger ett grönare samhälle. 
*Svana är ett ord för alla hållbara handlingar, stora som små.

Fakta om projektet

Hem till salu 0 av 42
Säljstart Projektet är slutsålt
Inflyttning Våren 2018

Ansvariga kontaktpersoner

Maria Bäckström

Maria Bäckström

090-14 56 17
Andreas Ahlm

Andreas Ahlm

090-14 56 21
Sara Stenlund

Sara Stenlund

090-14 56 27
Jörgen Johansson

Jörgen Johansson

090-14 56 60

Broschyrer och dokument

Rundvandring i lägenheterna


Kika runt i hemmen

Här får du ett litet smakprov på några av de lägenhetstyper som du hittar i Brf Solterrassen. Ta en rundvandring och kika runt i de olika hemmen.

Se olika lägenhetstyper i Brf Solterrassen »

Karta


Se din resväg

Välj färdmedel

Vi hittar inte adressen
Vi hittar inte din resväg. Försök igen!

Hem från Skanska i sociala medier