Bostäder med karaktär

Boka personligt möte

Vi ses i Orangeriet!

Orangeriet är Verkstans gemensamma gårdshus. Här väntar 120 luftiga kvadrat uppdelade i en bekväm och avslappnad loungedel, större sal med bord och stolar samt ett fullt utrustat modernt kök med en köksö perfekt för härliga bufféer. Dessutom finns en grönskande pergola med sittplatser utanför. Under dagarna erbjuder orangeriet co-workingytor där du kan jobba och ha möten i en trevlig inspirerande miljö. På kvällar och helger kan du boka lokalen till större fester, dryckesprovningar eller kanske en matlagningskväll för grannarna med inbjuden kock.

Vägg av återvunnet tegel

Den snygga väggen i köksdelen i Orangeriet består av återvunnen tegel från den tidigare byggnaden på platsen.

Gemenskapens kvarter

På Orangeriets tak finns stadsodlingar i lådor och i ett växthus. Här kan du som bor i kvarteret påta i jorden, odla och skörda grönsaker och snittblommor utan att behöva ha en egen stor trädgård att ta hand om. På den lummiga gården finns även en boulebana där du kan utmana grannarna under soliga dagar samt ett utegym. När du ska ha fest i Orangeriet, fira högtider och födelsedagar kan ditt hem lätt bli fullt av övernattande gäster. Se då till att boka kvarterets gästlägenhet där långväga släktingar och vänner kan bo.

Avkoppling med kvällssol

Högst upp i ett av husen i kvarteret hittar du Verkstans gemensamma relax med bastu där du kan värma dig under vinterdagar, njuta av kylda drycker, svalkande ansiktsmasker och härliga prat med vänner. Utanför relaxen breder en härlig terrass ut sig med magisk kvällssol. I Verkstan finns ytterligare en gemensam stor takterrass med sol under förmiddagen. Ta med din frukost ut och drick dagens första kopp kaffe tillsammans med dina grannar.

Bostad med karaktär

Den öppna och sociala planlösningen i bostäderna i Verkstan är perfekt för dig som gillar att bjuda hem släkt och vänner. Känslan här är präglad av det industriella arvet. De stora fönstren har en snygg mörk inramning som ger karaktär, och i flera hem kan du välja till en glasvägg i industristil för att dela av rummen och fortfarande behålla en öppen ljus känsla. Det extra rummet i anslutning till vardagsrummet passar bra att inreda som ett ljust och trevligt hemmakontor. Du kan också välja till en vägg i träribbor som ger ett personligt och varmt intryck i din nya bostad.

För såväl tapas som bullbak

I flera av bostäderna i Verkstan hittar du en trevlig köksö. Här kan du duka upp smårätter till dina gäster eller starta dagen med en kopp kaffe medan du läser morgonnyheterna. Du som älskar matlagning och bakning får dessutom en riktigt bra extra arbetsyta.

Njut av det norrländska sommarljuset

Hemmen i Verkstan har stora trevliga balkonger och om du bor högst upp i huset kan du njuta av en egen terrass. Här kan du dricka dagens första kopp kaffe, slappa under lediga sommardagar eller duka upp till en sen middag i kvällssolen. (Bild från etapp 1).

Personlig inredning

Köket är av god kvalitet och har släta, vita köksluckor från Marbodal i sitt grundutförande. För att du ska kunna lyfta ditt kök ytterligare finns en rad olika tillval som till exempel väggkulörer, golv, kulörer på luckorna samt integrerad kyl och frys som är kostnadsfria eller innebär en extra kostnad. Se till att skapa en känsla som passar dig. Du har en riktigt spännande tid framför dig. (Bild från etapp 1).

Välkomnande och värmande

Om du älskar rymd och stora öppna planlösningar ska du ta en närmare titt på de härliga fyrorna. De får ljus från generösa fönster i två väderstreck och här finns plats att duka för familj och släkt till härliga högtider. Flera av hemmen har något så ovanligt som kamin som tillval. Inred med dina skönaste fåtöljer och njut av vinterdagarna vid brasan. (Bild från etapp 1).