Fem guldkorn på Värmdö

Värmdö kommun upptar nästan en tredjedel av Stockholms skärgård och kännetecknas framförallt av sin närhet till havet. Men även om många i första hand besöker Värmdö för svalkande dopp, friluftsupplevelser och charmigt skärgårdsliv, så finns det oändligt mycket mer att upptäcka här. Vi har listat några av våra främsta favoriter.

 1. Siggesta Gård

  Denna avslappnade lyxinrättning präglas av lantlig njutning för både öga och gom. Här kan du hälsa på höns, getter, hästar och alpackor eller utmana vännerna i hinderbana, fotbollsgolf och minigolf. Maten i restaurangen lagas från grunden av det som lever och växer runt omkring och serveras även i det vackra orangeriet. Missa inte brunchen som verkligen är någonting utöver det vanliga.

 2. Bullandö Marina

  En trevligare promenad för den som gillar båtar går knappast att hitta. Med sina 1400 båtplatser har du en hel del att titta på. Köp gärna med dig en strut italiensk glass från Bullandö Glassfabrik samtidigt. Efteråt kan du slå dig ner i solen med något gott i glaset på Bullandö Krogs populära veranda och njuta av utsikten. 

 3. Artipelag

  Mitt bland klippor, skog och hav ligger denna nybyggda kulturarena på över 10 000 kvadratmeter. Med den storslagna Baggensfjärden som bakgrund bjuds du på konstutställningar i världsklass, sommarkonserter och spännande workshops. Är du hungrig finns det möjlighet att mätta magen på Bådan Buffet och Café eller i Artipelag Restaurang, där många råvaror kommer från egna odlingar på arenans eget tak. 

 4. Grisslinge havsbad

  En 300 meter lång sandstrand en solig dag i en underskön sommarmiljö är något av det bästa som finns. Detta havsbad har allt du kan önska dig från en dag på stranden, dessutom finns både toalett, dusch, restauranger och olika aktiviteter i närheten – perfekt för barnfamiljen.

 5. Pinocchio Second hand

  På Odelbergs Väg 13 i Gustavsbergs Hamn, hittar du den fantastiska second-hand butiken Pinocchio! Hit åker folk från hela Stockholmsområdet för att fynda märkeskläder för dam men det finns även massor av barnkläder och leksaker. Pinocchio blev även nominerad till årets butik i Nacka-Värmdö 2009 och 2013. Ta en sväng förbi så kommer du själv att förstå varför!