Mörtnäsviken är Svanenmärkt

Ett av de största valen vi gör här i livet är hur vi väljer att bo. Det är viktigt att du får ett hem du trivs i, men också att vi alla gör ett gott val för miljön. Genom att bo i Mörtnäsviken gör du ett bra och framförallt enkelt miljöval, som gör att du faktiskt räddar världen lite grann varje dag.

Miljösmarta detaljer i Mörtnäsviken

Miljöarbetet präglar hela vår byggprocess. Du som flyttar till våra hem i Mörtnäsviken kommer förmodligen märka det mest genom att elräkningen blir låg eller att bostadsföreningen får låga kostnader för drift och underhåll.

Miljösmart hela vägen

I Mörtnäsviken är det enkelt att leva miljösmart och bekvämt på samma gång. Här finns bland annat individuell mätning och debitering av el och varmvatten, rymliga cykelförråd och laddstationer för elbilar. Även invändigt finns flera funktioner som gör ditt hem hållbart. Huset värms upp med bergvärme och värmen återvinns i ventilationsluften, vilket ger dig ett friskare inomhusklimat. Dessutom får alla hem A-klassade vitvaror, smart sopsortering under diskbänk och energieffektiva fönster. Materialen som använts för att bygga huset är noga utvalda för att ha så liten påverkan på miljön som möjligt och miljöklassade enligt Svanens hårt ställda krav. Därför kan du känna dig trygg med ditt val när du flyttar till ett nytt hem från oss i Mörtnäsviken. Nedan kan du se fler av de miljösmarta åtgärder som gör ditt nya hem till ett hållbart boende.

Miljösmart

Individuell mätning och debitering av el och varmvatten
<5 % avfall till deponi från bygget
 
Grön byggprocess enligt Skanskas Grön Arbetsplats
Snålspolande kranar och duschar
 
Miljöklassning enligt Svanen
Vitvaror energiklass A+ (torktumlare undantaget)
 
Bergvärmepump
Energieffektiva fönster
 
FTX (återvinning av värme i ventilationsluft)
Gröna tak på komplementbyggnader
 
Extra (utöver kommunens krav) fraktioner sopsortering i närområde                                   
Gröna tak på komplementbyggnader
 
Värmeåtervinning på frånluften
Ladduttag för elbilar
 
Grön byggprocess enligt Skanskas Grön Arbetsplats
Byggnad med energiklass C
Dela sidan: