Skanska GodAffär™ ger dig ett extra skydd

Vårt skräddarsydda trygghetspaket Skanska GodAffär™ ingår alltid utan extra kostnad när du köper en bostad från oss. Den skyddar dig mot dubbla boendekostnader i 12 månader efter tillträde. Du får dessutom ett tillträdesskydd, kampanjgaranti och en begränsning av dina kostnader vid sjukdom eller arbetslöshet före tillträde.

Försäkringen mot dubbla boendekostnader

Försäkringen mot dubbla boendekostnader gäller för alla som är angivna som köpare i förhandsavtalet, upplåtelseavtalet, överlåtelseavtalet, entreprenadkontraktet eller köpekontraktet.

  • Försäkringen ersätter dina fasta boendekostnader för din nya bostad exempelvis månadsavgifter och räntekostnader.
  • Högsta ersättning är 10 000 kronor per månad och betalas ut maximalt under 12 månader.
  • Försäkringen gäller fram till dess att du har sålt din tidigare bostad. 

Läs de fullständiga villkoren längre ner på sidan eller kontakta en mäklare för mer information.

Om du blir sjuk, arbetslös eller någon avlider

Ytterligare trygghet för dig som köper bostadsrätt

Du som ska flytta till en bostadsrätt och tecknat ett förhandsavtal har dessutom en extra trygghet om du skulle bli långvarigt sjuk eller arbetslös med arbetslöshetsersättning i tre månader. Det innebär att du aldrig riskerar att förlora mer än ditt förskott på 2,5 procent av din insats, samt kostnaden för eventuella tillval om du inte kan fullfölja köpet på grund av sjukdom eller arbetslöshet.

För exakta villkor se ditt förhandsavtal.

Tillträdesskydd

Du får alltid god tid på dig att sälja ditt befintliga boende då vi lämnar besked om tillträdesdag 3-6 månader före inflyttning. Skulle det trots allt vara problem att tillträda din nya bostad kan du mot en mindre kostnad få skjuta upp tillträdet i upp till 3 månader under förutsättning att du har sålt eller har din tidigare bostad till salu. För mer information, kontakta din mäklare.

Kampanjgaranti för en bättre affär

Utöver GodAffär™ har vi även en kampanjgaranti. Det innebär att alla eventuella kampanjer i projektet som omfattar alla osålda bostäder av din bostadstyp (ex 4 rok) och som startar inom ett halvår efter ditt köp även gäller dig.

Det kan till exempel vara att alla som köper ett hem får sin avgift betald under tolv månader. Om en sådan kampanj skulle starta inom sex månader efter du köpt ditt hem så inkluderas även du i erbjudandet. På så vis gör du alltid en bra affär, oavsett när du gör den. 

Kampanjgarantin avser tidsbegränsade erbjudanden med ett startdatum och ett slutdatum. Eventuell prisjustering omfattas inte av kampanjgarantin.

Kampanjgarantin gäller för nya bindande avtal som tecknas efter den 1 maj 2018 och för dig som inte tidigare omfattas av något erbjudande. För exakta villkor se ditt förhandsavtal och upplåtelseavtal.

Se fördelarna med Skanska GodAffär™

Dokument för dig som köpt från och med 1 februari 2024

Dokument för dig som köpt 1 februari 2023 – 31 januari 2024