Vårt miljöansvar

Tänk om vi kan få leva klimatneutralt 2045. Visst vore det bra? För 25 år sedan startade vi ett stort miljöarbete på Skanska. Metodiskt började vi kontrollera hållbarheten i hela värdekedjan från inköp av material och byggnation till bostädernas fortsatta drift. 2015 satte vi upp ett tydligt mål att vårt eget klimatutsläpp ska halveras till 2030 och att vi ska vara klimatneutrala i hela värdekedjan till 2045. Det är vårt ansvar.

Vi ska vara klimatneutrala i hela värdekedjan till 2045

Det är inte konstigt att vi som utvecklar samhället känner ett särskilt stort miljöansvar. Vår bransch står för en hissnande femtedel av alla utsläpp i landet. På Skanska tycker vi att samhällsutveckling är viktigt så länge det inte sker på bekostnad av naturen. Hur vi bygger idag är avgörande för framtiden och det är vårt ansvar att kommande generationer får de bästa förutsättningarna för ett gott liv.

Hur vill du leva och bo 2045?

Kvarteren Gottorps Hage och Öjersjö Hagar

Vi har bestämt att din nybyggda bostad från Skanska ska vara klimatneutral så snart som 2030. Om du inte orkar vänta kan du redan nu bo klimatneutralt i både Gottorps Hage och Öjersjö Hagar. De två bostadsområdena har gett oss viktig kunskap i hur man bygger hållbart på bästa sätt. Vi använder byggtekniker som gynnar miljön i stället för att stjälpa den. Vi använder återvunna naturmaterial i stället för att utvinna nya. Vi blir hela tiden bättre och snabbare på att bygga hållbart och hittar ständigt nya system för det. Vi har bevisat att det går att bygga hållbara hem i hög kvalitet. Så var inte rädd för att ställa hårda krav på din nya bostad. Vi förstår, precis som du, att det blir bäst för alla.

Att leva klimatklokt ska vara enkelt

Även om valet av din nya bostad har stor påverkan på ditt enskilda klimatavtryck så stannar vi inte där. Vi hjälper dig att minska din energianvändning och gör det enklare att leva ett mer klimatklokt liv. När du har flyttat till din nya bostad från Skanska kommer du att upptäcka smidiga lösningar som bil- och cykelpool, verkstad för reparationer och låneverktyg, lättillgängliga miljörum med källsortering, laddningsstationer för din elbil och elcykel och närhet till bra kommunikationer. 

Var med och bygg ett klimatneutralt samhälle till 2030
För att minska klimatpåverkan krävs det att vi alla tar hållbara beslut. Vi har valt att vara klimatneutrala från grunden och välkomnar dig att följa med på resan – nu när möjligheten finns.

Vi har ett ansvar