Smart design i modernt boende

Modernt boende innebär genomtänkt, smart design som gör vardagen och boendet snyggare, smartare och smidigare. Så här arbetar vi med funktionell design.

När vi utvecklar nya bostäder lägger vi stor vikt vid att tänka igenom alla de detaljer som tillsammans skapar ett bekymmersfritt boende.

Magnus Lambertsson, Kund och utvecklingschef för Hem från Skanska.

Det är de små sakerna som gör vardagen enklare.

Modernt boende har inte bara funktionell planlösning, här finns också smarta detaljer som kan tyckas obetydliga till en början men som är noga uttänkta. Hänsyn tas till både omvärldstrender i stort och kunders erfarenheter i detalj.

– Vi utgår från trender i samhället och vi genomför kontinuerligt kundundersökningar via vår Kundpanel där tusentals kunder får svara på frågor om hur de lever och vad de tycker är viktigt i deras hem.

En del av lösningarna har som mål att sänka uppvärmningskostnaderna, andra är till för att inomhusklimatet ska bli så bra som möjligt. Dessutom finns det en mängd inbyggda lösningar som bara gör att livet blir lite enklare.

– Några smarta detaljer är exempelvis förstärkt vägg för vägg-tv, vikbara duschväggar, cykelställ med låsmöjlighet eller avstängning till diskmaskin på köksblandaren, säger Magnus Lambertsson.

 

Här är några av de genomtänkta detaljer som kan möta dig i ett Hem från Skanska:

Smart design

 1. Inbyggd spishäll

  Induktion gör att det går snabbare att laga mat. Därför sparar det energi och är därmed också miljövänligt. Dessutom är den inbyggda spishällen enkel att hålla ren – och den är snygg.

 2. Prydlig tidningshållare

  Bor du i flerfamiljshus väntar din morgontidning prydligt utanför din dörr.

 3. Smart källsortering

  Det ska vara enkelt att leva grönt. Kärl i olika storlekar för sortering finns prydligt under diskbänken.

 4. Välplacerade eluttag

  Eluttag precis där du behöver dem, som vid eller i spegel eller spegelskåp.

Maila oss om dina tips

Har du egna tips och idéer på funktionella, smarta lösningar och detaljer? Maila oss gärna på Contact

Se mer inspiration för smart design på Hem från Skanskas Pinterest-konto