Vårt kösystem

Skanska arbetar med en enkel och tydlig köprincip: ju tidigare du har anmält ditt intresse, desto större chans att du får välja just det hem du vill ha. Med andra ord, den som anmält sig tidigt är också den som får välja bostad först.

Välkommen att anmäla dig! Så här går det till.

Så fort ett projekt har öppnat är det dags att göra en intresseanmälan. Ju tidigare du registrerar dig, desto större valmöjlighet har du när du ska välja din nya bostad. En intresseanmälan gör att du får ett ködatum som är samma som ditt anmälningsdatum. Har du tidigare anmält ditt intresse för ett annat projekt hos oss på Hem från Skanska men inte köpt något hem, utgår vi automatiskt från det datumet. För att få uppdaterad information är det viktigt att du intresseanmäler dig till just det projekt som du är intresserad av. När du köpt ditt hem flyttas du automatiskt ur vår kö. Om du är intresserad av ett nytt hem från Skanska i framtiden behöver du alltså ställa dig i kö på nytt.

När får jag veta mitt turordningsnummer?

Den exakta turordningen fastställs bland de intressenter som besöker säljstarten. Då vi inte vet vilka som kommer på säljstarten kan vi inte berätta om ditt turordningsnummer förrän efter säljstarten.  

Det finns tre olika sätt att gå med i kön:

  1. Klicka på den blå knappen som heter "Anmäl intresse här" som finns på varje enskild projektwebbsida och fyll i dina uppgifter.
  2. Ring vår kundtjänst, telefon 020-310310
  3. Kontakta säljaren direkt. 

Vår policy vid bostadsköp


Efter att du anmält ditt intresse och står i kön...

Information om projektet Informationen om projektet på projektwebbsidan kompletteras allt eftersom projektet utvecklas.
säljstart och information om kösystem
Säljstarten är det första tillfället då du kan göra en köpanmälan, dvs. registrera dig som möjlig köpare av ett eller flera specifika hem. Ange gärna flera hem i turordning i din köpanmälan. Köpanmälan är inte bindande.

Intresseanmälan och kösystem
Köpanmälan måste lämnas in inom angiven tid för projektet (som kan variera mellan några timmar och några dagar efter säljstart).

Intresseanmälan och kösystem
Köpanmälan skapar en turordning beroende på när intresseanmälningarna gjordes.

boka tid för kontraksskrivning
Våra bostadssäljare bokar tid för kontraktsskrivning enligt turordningen. Kontraktsskrivningen sker normalt inom fjorton dagar efter säljstart.

Kösystem och plats i kön
Om du inte är tillgänglig för vår bostadssäljare under angiven tid, eller om du väljer att avstå från att skriva kontrakt inom kontraktsskrivningstiden, förlorar du din plats i kön för det aktuella projektet.

Information om vårt kösystem
Eventuellt kvarvarande hem blir därefter tillgängliga till försäljning enligt ”först-till-kvarn”-principen, dvs. tillgängliga hem säljs till den som först anmäler sitt intresse utan något krav på köplats eller turordning.

Ta en kaffe och läs mer om frågor och svar kring nybyggt!
Har du några frågor om att köpa nyproduktion? Här kan du få svar på de vanligaste frågorna»