Järvastaden har allt!

Nära till Stockholm, men ändå lantligt, ett tryggt område och ett hem med gott om utrymme. Det är några av anledningarna till varför Malin och Oskar valde det nybyggda radhuset i Järvastaden i Solna.

– Vi hade länge haft ögonen på Järvastaden, berättar Malin In de Betou. 
   – Till en början var vi lite tveksamma, då området precis i starten, förstås, var mycket av en byggarbetsplats. Men vartefter Järvastaden växte upp kände vi att vi ville landa här.

Dessförinnan bodde familjen nästgårds, i en lägenhet i Frösunda.
   – Vi trivdes jättebra, men vi längtade efter att bo i hus eller radhus. Vi ville bara inte hamna långt från stan. Järvastaden var därmed perfekt.

Vi älskar att det är nära city och till våra jobb, men ändå som på landet, med hela Ursviksskogen. Det är viktigt för oss, då vi tycker så mycket om att vara ute i naturen.

Malin In de Betou, bor i radhus i Järvastaden sedan februari 2015.

I närområdet finns mysiga Överjärva gård och Igelbäckens naturreservat som utflyktsmål. Både Malin och Oskar tränar mycket, både utomhus tillsammans med barnen, eller på gym i Solna där de tränar flera pass crossfit varje vecka.
   – Vi hänger ofta i skogen med barnen, vi grillar korv, bygger hinderbanor eller tar oss en löprunda. Flera dagar i veckan cyklar vi till gymmet. Det är jätteskönt att ha både träning och lek så tillgängligt, säger Oskar.

Malin och Oskar betonar att de inte är ”renoveringstyperna” och de vill inte heller få obehagliga överraskningar eller kostnader som kan följa med ett äldre hus.
   – Med nybygge vet du vad du får, och det är en perfekt grund för oss. Vi kan istället ägna oss åt inredning, finfix och annat pyssel, vilket vi tycker är det roliga.
   En annan viktig faktor som spelade in för köpbeslutet var planlösningen.
  – Huset är bra planerat, och rummen är rymliga. Vi fick också möjlighet att påverka med egna önskemål. Till exempel gjordes det tänkta allrummet på övervåningen om till ett tredje sovrum istället.
   De uppskattar att huset har generöst med garderober och förvaring.
   – Nu får vi plats med allt vi behöver förvara, säger Malin.

Barnen har gott om lekutrymme i huset.
   – Det är som att barnen leker bättre nu än där vi bodde förut. De kan bre ut sig med sina kompisar, ofta på övervåningen, och jag och Oskar behöver inte röja efter lekarna varje dag, säger Malin med ett skratt och förklarar att det faktum att huset har två våningsplan nog är det bästa med huset.
   – Det blir behagligt bara, säger hon och fortsätter:
   – Därtill är trädgården underbar. Jag älskar att kunna öppna upp altandörrarna, lägga en filt på gräsmattan och känna att ”det här är bara vår yta”.
   Så här års står altandörrarna till många hus i området på vid gavel och barnen springer till varandra mellan husen.
  – Vi är inte det minsta oroliga för att släppa ut barnen, bilarna kör sakta här. Barnen kan tryggt cykla till kompisar eller till någon av de många fina lekplatserna här omkring.

Av Jill Windahl Foto Camilla Lindqvist

Det här är familjen In de Betou

Malin, 31 år och Oskar, 36 år, med barnen Angus 8, Hilma 5 och Märta 2,5 år.
Malin är frisör och Oskar är naprapat. Familjens radhus i Järvastaden i Solna är på 136 kvm, fördelat på två våningplan och 5 rum och kök. De köpte huset i december 2013 och flyttade in i februari 2015.