Upptäck bostadsrätter och hyresrätter i Limhamns Sjöstad

Vi kommer utveckla bostäder och lokaler med rätt förutsättningar för att skapa mångfald och god service. Moderna hyresrätter kommer blandas med eftertraktade bostadsrätter och skapa en tätare bebyggelse som formar ett mer livfullt och hållbart kvarter för alla. Den täta blandstaden med begränsad trafik ger dig en säkrare tillvaro i vardagen, där du kan låta barnen springa fritt och leka i området. I Limhamns Sjöstad bygger vi ett skönt, hållbart område för alla som vill bo med närhet till havet.

Bli en del av nya Limhamns Sjöstad


Det är lätt att förälska sig i vardagen i Limhamns Sjöstad. I det nya området bor du granne med ett glittrande Öresund, inramad av en vacker horisont som skiftar med väder och vindar. I din omgivning finns dessutom allt du behöver – Malmö citys breda utbud och Limhamns småstadsidyll, kultur och skolor, öppna fält och djupblått hav. Här blir varje dag en dag vid havet, med förtrollande utsikt och härligt umgänge nere i småbåtshamnen eller i parken med den nya lekplatsen.

Idag är många redan inflyttade våra bostadskvarter i Limhamns Sjöstad, men du har fortfarande chans till en lägenhet.
Kvarteret Havsbrynet bostadsrätter 2-4 rok

Nu när Limhamns Sjöstad fortsätter att växa planerar vi för kvarter med ännu flera möjligheter som hyresrätter och lokaler för att skapa mångfald och god service i området. Som fastighetsägare och hyresvärd i det nya området kommer du kunna erbjuda dina framtida hyresgäster boende i en lugn miljö intill den charmiga småbåtshamnen, Ribersborgs strand och det populära Limhamnsfältet. Dessutom finns Limhamns pittoreska kärna och Malmö City inom ett behagligt avstånd. Läs mer om hyresrätter på skanska.se

Limhamns Sjöstad då och nu


Startpunkten för Skanska

Vi på Skanska har alltid haft ett speciellt öga för Limhamn. Det var här som Skånska Cementgjuteriet en gång i tiden startade. Den skånska kalkprodukten blev en stor succé och var länge grunden för Skanskas framgångar världen över. Idag är cementfabriken sedan länge nedlagd, men Skanskas Limhamn fortsätter att blomstra till den Sjöstad det är idag.

Film


Följ med på en resa i Limhamns Sjöstad, där varje varje dag blir en dag vid havet.

Läs mer om vårt arbete i Limhamns Sjöstad


Vad händer just nu i Limhamns Sjöstad?

Just nu växer projektet Cementen fram i Limhamns Sjöstad. På denna sida vill vi informera om vad som händer i projektet och hur detta påverkar omgivningen under produktionstiden.
Läs mer

Andra gången gillt hos Skanska

Roger och hans sambo bodde tidigare i Focken som ligger i charmiga Limhamns Sjöstad. När det var dags för någonting nytt valde de ännu en gång ett Skanskahem. Nu bor de sedan två år tillbaka i en personligt inredd trea på sjuttioåtta kvadrat i Sopranen, mitt i Malmö Live. Att de valde ett Skanskahem igen, är vi såklart jätteglada för.
Läs mer

Hållbar bostadsutveckling, Skanska bygger för framtiden.

Ett hållbart samhälle

Vi tror att hållbarhet handlar om mer än miljön. Därför är vi måna om att vårt arbete hjälper samhället på fler sätt. Läs mer i artiklarna nedan.
Läs mer

Vårt miljöarbete och gröna initiativ. Sjöstaden Fredriksdal.

Vi bygger för framtidens boende

Stefan Sjöberg är en av de arkitekter som ritar framtidens boende för Hem från Skanska. Han blir extra glad när ett område blir ännu bättre än han hade hoppats på och ser en spännande framtid där miljö och gemenskap spelar allt större roll.
Läs mer