Välkommen till Malmö!

Letar du efter din drömbostad i Malmö? Då har du kommit rätt! Vi har Svanenmärkta bostäder i hela Malmö, med pågående försäljning i flera lägen. Nedan hittar du alla aktuella bostadsrätter och äganderätter i Malmö just nu. Varmt välkommen!

Kvarteret Sjösättningen vinner Guldhemmets pris för Årets Bostadsprojekt


I kvarteret Sjösättningen har Skanska utvecklat bostadsrätter, hyresrätter, kommersiella lokaler, ett äldreboende och en skola. Social hållbarhet har varit i fokus sedan start. I detta pilotprojekt lyfte staden in sociala krav vid marktilldelningen och utvecklade utifrån det tillsammans med Skanska en gemensam social agenda för kvarteret. Den fokuserade på barn och ungas uppväxtvillkor samt sammanhållning i staden: viktiga framtidsfrågor enligt Malmökommissionens rekommendationer för en hållbar utveckling. För Skanska är projektet del av ett långsiktigt arbete med socialt värdeskapande inom bostadsutveckling.

Vinnare i kategorin Årets Bostadsprojekt är ett bidrag med en tydlig social agenda. Genom att kombinera en mängd olika bostadstyper och verksamheter skapas en boendemiljö med fler möten och en större mångfald som bidrar till en mer sammanhållen stad.

Motivering från Guldhemmet.se. Guldhemmet består av en gala som samlar och hyllar den svenska bostads­branschen. Galan är ett initiativ från Hemnet.

Våra kvarter i Malmö