Härlig utsikt i natursköna Ekerö

Omvandlingen av Ekerö Centrum

Ekerö Strand blir en betydande del av omvandlingen av området kring Ekerö Centrum, längs med Tappström. Det tidigare industriområdet vid Tappström rivs för att ge plats åt ditt nya kvarter och skapa möjligheter för människor att vistas vid strandkanten och ta trevliga helgpromenader här. Dessutom kommer flera hem i Ekerö Strand att ha utsikt över vattnet från balkonger och vardagsrum. En del av området angränsar idag till ett befintligt bostadskvarter som liksom Ekerö Centrum ritats av arkitekten Ralph Erskin på 1980-talet.

Jungfrusund Skärgårdsstad

Med ett perfekt läge på Ekerö, nära färjeläget vid Jungfrusund, ligger Jungfrusund Skärgårdsstad. Här har du möjlighet att åka med bil eller egen båt för att äta en härlig söndagslunch med familjen invid vattnet en solig dag i maj. Men du kan också boka in företagets nästa konferens. Här växer nya kontorsplatser, butiker och träningsmöjligheter fram och skapar en ny attraktiv plats på Ekerö.

Ekerö ridskola

Strax intill Ekebyhovs slott och Jungfrusundsåsen hittar du Ekerö Ridskola. Engagerade ägare och välutbildade ridlärare har skapat en ridskola med kvalitet och trevliga hästar. Här kan barnen ta sin första lektion, du kan ta upp ett gammalt intresse, eller så kan teamet på jobbet rida tillsammans under en eftermiddag.

Barnomsorg

I Ekerö Kommun finns många både kommunala och privata förskolor, flera i området kring Ekerö Strand. Du kan läsa mer om dina alternativ på kommunens hemsida.

Ekebyhovs slott

Inte långt från Ekerö Strand hittar du vackra Ekebyhovs slott, en herrgårdsbyggnad i trä med anor från 1670-talet. Ekebyhovs slott ägs av Ekerö kommun och hit tar du dig gärna för att äta den trevliga lunchen varje vardag.

Musteri och café

Underbara Äppelfabriken och Rosenhill är två populära utflyktsmål på Ekerö som stockholmare från hela stan tar sig till för att njuta av de fantastiska miljöerna och för att äta och dricka något gott. Vid Äppelfabriken i Hilleshög på Färingsö låg faktiskt de allra första registrerade äppelodlingarna i Sverige på 1640-talet. I butiken hittar du hemlagade specialiteter som marmelad, saft, mos och must och i caféet kan du äta och dricka lokala delikatesser. Båda platserna har fullt upp i musteriet under hösten då människor kommer med sin egen frukt för att få den mustad och tappad på box. I restaurangen på Rosenhill hittar du vad säsongen ger och du njuter utomhus eller i den vackra ladan. Här är det många Ekeröbor som hyr lokalen för fest och bröllop.

Bageri Ekerö

Ekerö Bageri ligger ett stenkast från Ekerö Strand. Hit kan du nästan ta dig i pyjamas på lördagsmorgonen för att köpa med dig ett stenugnsbakat bröd till helgfrukosten. Här hittar du allt från matbröd till klassiska bakverk och lättare luncher i en riktigt mysig atmosfär.

Ekebyhovsbacken

Du behöver inte bo i norra Sverige för att kunna åka skidor under vinterhalvåret. Ekebyhovsbacken har fyra nedfarter och två liftar och här tränar både lovande juniorer från Västerort och barnfamiljer inför fjällresan. Vilken lyx, en kort bilresa från ditt nya kvarter.

Badplatser och naturreservat

Ekerö har många möjligheter till sköna bad och långa promenader. Tar du bilen eller cykeln når du flera vackra naturreservat med många badplatser för stora och små. Vandra på Ekerö-Munsöleden i Bonaviks naturreservat på gröna Munsö och stanna vid små stränder för att äta matsäck och doppa dig. På Munsö hittar du också den magiska Blå lagunen med turkost klart vatten. En gång i tiden bröt man grus och sand här och när den verksamheten upphörde bildades sjön.

Pendla

Att bo på Ekerö innebär att bo nära naturen och vattnet, och att ha ett lugn omkring sig. Men samtidigt är du aldrig långt från Stockholms city. Kollektivtrafiken i Ekerö kommun är väl utbyggt med busslinjer som täcker stora delar av kommunen. Din busshållplats finns inom promenadavstånd och om du hoppar ombord är du vid Brommaplan inom 17 minuter. Med den praktiska pendelbåten tar du dig enkelt till Klara Mälarstrand på 55 minuter. Trafikverkets pågående projekt Förbifart Stockholm kommer ha ytterligare en positiv påverkan på kommunikationsmöjligheterna.

Karta


Se din resväg

Välj färdmedel

Vi hittar inte adressen
Vi hittar inte din resväg. Försök igen!

Skanska Bostad i sociala medier