Ett aktivt liv närmare havet

När du har flyttat till Nötegången kommer du att upptäcka att Särö erbjuder underbara naturupplevelser, fritidsaktiviteter som båtliv, tennis och golf samt möjligheter att njuta av god mat och dryck. Allt en kort promenad hemifrån.

Särö centrum

Särö centrum utvecklas i snabb takt till en ännu mer levande och trygg plats där du redan idag kan uträtta många av dina vardagsärenden. Du hittar en välsorterad matbutik, apotek och vårdcentral men också gym och små trevliga lokala butiker. Härifrån tar lokalbussar och expressbussen dig vidare mot Göteborg, Kungsbacka och ut i Halland. I centrum ligger även skolan som stod klar 2013. Här går barn i årskurs F-9.  

Alltid nära till en trevlig lunch

I det gamla vackra stationshuset vid Särö Västerskog hittar du restaurang Blomstermåla. Hit kommer göteborgare från stan för att äta god mat precis vid havet. När du har flyttat in i Nötegången har du promenadavstånd hit för att njuta av såväl en avslappnad lördagslunch som julbord med släkten i december. Restaurang Stallbacken ligger i anslutning till golfbanan och är ett naturligt stopp för en god lunch efter rundan. När du har bott i Särö ett tag kommer du att upptäcka att du spontant stöter på vänner och bekanta här.

Anrika klubbar

Tio minuters promenad från Nötegången väntar Särö golf club. Den anrika, över hundra år gamla klubben är känd för sina vackra omgivningar och roliga kluriga banor. Invid golfbanan hittar du Särö Lawn Tennisklubb, Sveriges äldsta tennisklubb. Utomhusbanorna ligger i fantastiska miljöer och erbjuder tennisskola, träning och roliga turneringar för tennisbitna Säröbor. Särö tenniscenter ligger bara ett par kilometer bort när du vill fortsätta spelet under vinterhalvåret.

Livet invid havet

I Särö är båtlivet en naturlig del av fritiden. Här och i hela Kungsbacka finns flera båthamnar där du kan ha din båt för att spontant ta dig ut i skärgården under vackra sommardagar. Se till att ansöka om båtplats redan nu. Ta en promenad genom det fantastiska naturreservatet Särö Västerskog och upptäck sandstranden och klipporna som väntar nere vid havet. Det är en plats som passar stora som små sol- och badälskare.

Se drönarfilmen från Nötegången