Hidden

Välkommen till Pedagogen Park!

Trots närheten till skog och mark har området ett strategiskt bra läge för dig som vill ta dig ut i Göteborg och vidare ut i Sverige. Området är idag en företagspark med ca 40 företag, lunchrestauranger, vårdcentral, folktandvård och en stor idrottshall där många av medlemmarna i Mölndals idrottsföreningar tränar. Nu skapas här en helt ny levande stadsdel och du är varmt välkommen

Änggårdsbergen

Naturreservatet runt knuten

Att bo i Vetenskapen innebär att ha Änggårdsbergen mer eller mindre utanför porten. Ett par hundra meter från kvarteret breder naturreservatet ut sig med en rik blandning av olika naturtyper, alltifrån ädellövskog och ljunghed till skogstjärnar med myrmarker. Änggårdsbergen angränsar till Göteborgs Botaniska Trädgård och här finns ett nät av stigar och leder som gör det enkelt att vandra, springa eller cykla kortare och längre sträckor. Vilken stig du än väljer hittar du många rastplatser, vindskydd och soliga gläntor där du kan duka upp medhavd frukost eller lunch. Mat smakar sällan så gott som i naturen.

Köksträdgårdar och vitsippsdalar

Ta dig via Kvarnbyn upp genom östra Mölndal längs med Stensjön till vackra Gunnebo Slott och Trädgårdar. Med cykel tar det bara 20 minuter till en av Sveriges bäst bevarade 1700-talsanläggningar. Slottet och parken är ett kulturreservat som bevaras med gamla hantverksmetoder och de vackra trädgårdarna med snittblommor och grönsaksodlingar är öppna för allmänheten. Här kan du njuta av hembakade godsaker och lunch tillagad på lokala råvaror i en KRAV-certifierat restaurang och café mitt i köksträdgården.

Från Mölndal och ut i världen

 

När du flyttar in i Aulan finns busshållplatsen i nära anslutning till kvarteret. Buss 753 tar dig in till centrala Göteborg och buss 751 till Frölunda Torg eller Mölndals resecentrum. Från den stora knutpunkten går en rad spårvagnslinjer, bussar och tåg runt i Göteborgsregionen och söder ut mot Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Lund och Malmö. På bara drygt tre timmar är du i Köpenhamn eller Kastrup för att ta dig vidare ut i världen. Du som gärna pendlar med cykel har fina cykelvägar i olika riktningar från ditt kvarter.

 

Mölndal Galleria

Shopping, mat och dryck

10 minuter med cykel från kvarteret hittar du Mölndal Galleria som snabbt blivit mölndalsbornas nya mötesplats. Här kan du uträtta många av dina ärenden så att du slipper ta dig in till Göteborg eller större marknadsplatser. Du hittar bland annat de stora kedjorna inom mode och skönhet, frisörer, inredningsbutiker, apotek, en rad restauranger, barer, bagerier och caféer med trevliga uteserveringar mot gågatan och torget. I Mölndals Centrum finns dessutom ett stort gym, vårdcentraler, nybyggt bibliotek, fiskaffär och en ost- och delikatessbutik du inte får missa