Hidden

Välkommen till Nya Hovås!

Nya Hovås har med åren vuxit upp till en myllrande stadsdel med liv och rörelse stora delar av dygnet. Bebyggelsen är varierande och ger området en härlig blandstadskaraktär. Idag är butiker, restauranger, service, gym och en ny padelhall etablerade. Nya Hovås-borna har idag hittat sin favoritbistro, sitt stammiscafé och hejar numera glatt på personalen i blomsterbutiken. Det finns med andra ord en mängd anledningar att de som bor här inte har något större behov att ta sig härifrån.

En levande stadsdel

Utbudet av shopping och service är stort och brett. Här kan du uträtta alla dina ärenden både under vardagen och inför helgen. Du hittar alltifrån en trevlig och riktigt välsorterad Ica Kvantum med stor delikatessdisk, 158:ans fiskbutik med skaldjur i toppklass till Systembolaget och apotek. Längs med Hovås Allé och på torget ligger småbutiker på rad. Upptäck personlig inredning, märkskläder för barn, skräddarsydda kostymer, utvalda damkläder och trediga skor, ett sortiment långt ifrån vad kedjorna i stan eller på köpcentrum erbjuder. När du ska träffa vänner och nya grannar för en bit mat, ett svalkande glas efter jobbet eller unna dig en frukost på en uteservering finns det en rad trevliga restauranger och caféer att välja bland.

Enkla kommunikationer

När du väl vill in till stan finns det flera bra pendlingsalternativ. Expressbussen X2 går med jämna mellan rum, oftare under rusningstrafik, och tar dig in till Linnéplatsen på bara 20 minuter. Många som bor här ute väljer att cykla in till stan längs med Särobanan, om inte året runt så under sommarhalvåret. 1965 gick det sista tåget på Säröbanan och nu är det en mycket uppskattad cykelbana som tar dig igenom mysiga bostadsområden och vacker natur med oslagbar utsikt över havet

Upptäck ett grönt Nya Hovås

Det bästa av allt med att bo i Nya Hovås är att naturen väntar en kort promenad eller cykeltur bort. Grönskande Billdals park är ett populärt friluftsområde för de boende i områdena omkring. Här finns en varierande miljö med både lummiga skogstigar, lövträd och en vacker herrgårdsmiljö. När du flyttat till Nya Hovås kan du fira Valborg och Midsommar med vänner här, och rulla ut yogamattan eller picknickfilten under ljumma morgnar och soliga sommardagar. Billdals ridhus med hästhagar ligger i anslutning.

Nära till salta bad

Ett dopp i havet är aldrig långt borta för dig som bor i Nya Hovås. Stora Amundön lockar året runt med sin vackra naturstig och många badplatser med saltstänkta klippor. Har du inte testat vinterbad i havet ännu kanske det är dags när du flyttar till Galleriet. Tar du cykeln läng Säröbanan når du flera badplatser på mindre än 20 minuter. Vid till exempel Hovås Kallbadhus väntar vita sjöbodar, sandstrand, restaurang och en bastu att hyra.