Hidden

En enklare vardag

I Öjersjö centrum finns det mesta du behöver för att vardagen ska vara så smidig som möjligt. Här hittar du bland annat en servicebutik, pizzeria, frisör och barnavårdscentral. Partille centrum med en stor mataffär och köpcentrumet Allum med över 100 olika butiker inklusive de största kedjorna ligger bara 10 minuter bort med bil. Här kan du uträtta alla dina ärenden utan att behöva åka in till Göteborg. Öjersjö är barnens område. Här finns flera förskolor varav en montessoriskola, två grundskolor, en med årskurs F-4 och en med årskurs 5-9. Gymnasier finns i både Partille och Mölnlycke.

Gröna omgivningar

Öjersjö ligger intill Knipeflågsbergens naturreservat som i sin tur gränsar till Delsjöområdets naturreservat. Här har du bokstavligt naturen in på knuten och kan enkelt njuta av fina promenadstigar, ett rikt djurliv och utmanande terränglöpning. Delsjöområdet har många fina utflyktsmål för familjen, som mysiga cafét Sjölyckan och barnvänliga badvikar. När du bor i Öjersjö Hagar kan du enkelt haka på den vackra Vildmarksleden som tar dig till Skatås åt ett håll och till Härkeshult åt ett annat.

Morgondopp, middagsdopp och kvällsdopp

En kort promenad hemifrån ligger Kåssjöns badplatser och bryggor. Hit kan du ta dig i morgonrock för ett tidigt dopp eller spendera en solig söndag med barnen. Sjön en populär fiskesjö och här syns ofta kajaker skjuta genom det stilla vattnet.

En aktiv livsstil i Öjersjö

Du som gillar att röra på dig kommer att trivas i Öjersjö. Dessutom får dina barn en mängd alternativ om de också tillhör den aktiva typen. Förutom alla spår i den närliggande naturen för löpning, längdskidåkning och promenader finns ett rikt utbud av fritidssaktiviteter. Här hittar du allt i från Partille golfklubbs omväxlande bana med en trevlig golfrestaurang till fotbollsplanerna där Öjersjö IF tränar. Inom kommunen finns även ridhus, ishall och friidtrottshall.

Kommunikationer

I Öjersjö får du det bästa av två världar. Trots att du har naturen in på knuten så tar du dig in till Göteborg på 10-15 minuter med bil eller buss via riksväg 40. Öjersjö trafikeras av flera busslinjer till centrala Göteborg och Partille centrum. För dig som reser i arbetet så ligger Landvetter flygplats på ett bekvämt avstånd, bara 10 minuter med bil hemifrån.