Hidden

Ett stenkast till golfklubben

En kort promenad från bostäderna i Ranalyckan väntar Halmstad Golfklubb med sina två banor, den Norra och den Södra. Upplev en vacker natur och utmanande golf på omsorgfullt utlagda banor med havet inpå. Klubbens restaurang är utsedd till en av Sveriges bästa klubb-restauranger och hit kan du ta dig för en trevlig lunch oavsett om du är medlem i klubben eller ens spelar golf. Numera har Halmstads Golfklubb även sin egen Padelbana där du kan möta familj och vänner i en kul match. Det är en lyx få förunnat att ha en av Sveriges finaste golfklubbar så nära hemifrån.

Vackra promenader och leder

Snöra på dig ett par sköna skor och upptäck de vackraste vandringslederna, inte långt hemifrån. Oavsett om du vill finpromenera eller ta en rask power walk så är Prins Bertils stig en fantastisk upplevelse. Vandringen slingrar sig längs med havet från Halmstads slott genom sagolika Aleskogen och Eketånga naturreservat, förbi Tylösand och avslutas i vackra Möllegård. Längs vägen möter du vyer du inte kan få nog av. Du väljer själv hur långt du vill ta dig just idag.

Alltid nära till havet

Många drömmer om att kunna ta cykeln till en lång finkornig strand. Det kan du göra då du har flyttat in i Ranalyckan. Den 7 km långa solvarma stranden Tylösand lockar turister från hela landet, men i sanddynorna kan du ändå hitta en plats för dig själv, din picknick och din bok. Att bo så nära en av Sveriges mest populära stränder innebär att du kan promenera längs havet och kanske till och med ta dig ett dopp långt efter att sommarsäsongen är slut och semesterfirarna åkt hem. Vill du spendera en dag på en mer avskild strand väntar vågorna vid Frösakull, Sandhamn eller Grötvik, inte heller långt från kvarteret.

Hotell Tylösand

Det är enkelt att skämma bort dig själv när du har så nära till Tylösand. Samla ihop dina vänner till en lördag blandad med både puls och avkoppling på hotellets gym och spa. Skaffa barnvakt och boka en middag på tu man hand i någon av de fyra restaurangerna. Den klassiska restarangen Tylöhus har öppet året om och här har du underbar utsikt över stranden och ett glittrande Kattegatt.

Att ta dig hem och tillbaka

Att bo i Ranalyckan innebär att du har gång- och cykelavstånd tll mycket av det du behöver i vardagen och under helgen. På ca 20 minuter med cykel når du shoppingatorna i Halmstad, och på ett par minuter är du på stranden. 

Alla vägar bär till Ranalyckan

Vill du åka kollektivt ligger busshållsplatsen bara 200 meter bort från kvarteret och härifrån går bussar som tar dig in till stan och vidare. När du behöver göra större ärenden ligger handelsområdet Flygstaden och bara 5 minuter bort med bil. Här hittar du allt från Ica Maxi, Willys, apotek och Systembolaget till sportaffärer, restauranger, caféer och gym.