Hidden

Välkommen!

Söndagen den 22:a oktober är det säljpremiär för bostadsrätterna i populära Diamanten på ett briliant läge i Inre hamn, Karlstad. På säljpremiären får du ett stort urval bostäder att välja mellan.

Hur anmäler man sitt intresse?
Anmälan till bostadsrätterna i Diamanten öppnar kl. 13.00, söndagen den 22:a oktober. Det innebär att du anmäler ditt intresse för en eller flera bostäder som du vill köpa. Det är viktigt att du rangordnar och placerar den bostaden du är mest intresserad av först. Välj dina favoriter och skicka in till oss senast fredagen den 27:e oktober, kl. 15.00.

Här gör du din köpanmälan

I vår bostadsväljare kan du göra en rundtur i huset och se hur solen rör sig över gården och balkongerna från vacker morgon till kvällens rosa himmel. Här kan du hitta just det hem som uppfyller dina drömmar. Du kan kika på planlösningar och inspireras av härliga bilder. 

1. Anmäl ditt intresse för att få en plats i kön

Ju tidigare du gjorde din intresseanmälan till det här kvarteret, desto längre fram i kön har du hamnat. Det betyder att du har större chans att få välja just den bostad du helst vill ha. Det är inte nödvändigt att göra en intresseanmälan för att köpa en bostadsrätt i kvarteret.

2. Hitta din bostad i bostadsväljaren

Ta dig tid att gå igenom bostäderna i bostadsväljaren. Vilken bostad passar dig? Vill du ha en balkong med kvällssol eller morgonsol? Bor du helst högst upp i huset eller mot den gröna innergården? Hitta dina favoriter i kvarteret och förbered dig för ditt val.

3. Gör din köpanmälan

Nu har du chans att göra en köpanmälan. Anmälan till bostadsrätterna i Diamanten öppnar kl. 13.00, söndagen den 22:a oktober. Det innebär att du anmäler ditt intresse för en eller flera bostäder som du vill köpa. Det är viktigt att du rangordnar och placerar den bostaden du är mest intresserad av först. Välj dina favoriter och skicka in dessa till oss senast fredagen den 27:e oktober, kl. 15.00.

Här gör du din köpanmälan

4. Din mäklare går igenom köpanmälningar

När tiden för köpanmälan löper ut fredagen den 27:e oktober, kl. 15.00, stänger din mäklare möjligheten att anmäla köpintresset för bostadsrätterna. Då börjar mäklaren att sortera samtliga bokningar för att ta dig och de andra köparna vidare enligt turordning i köpprocessen.

5. Din mäklare kontaktar dig med ett erbjudande

Beroende av din köplats blir du inom kort kontaktad av din mäklare. Då får du chansen att välja den bostad som passar dig allra bäst. Se till att vara förberedd, vi vill gärna ha ditt svar samma dag.

6. Det är dags att skriva kontrakt

Nu är det äntligen tid för att skriva ett bokningsavtal. Nästa steg är att skriva ett förhandsavtalet som är ett bindande avtal och innebär att bostadsrättsföreningen i framtiden kommer att upplåta lägenheten med bostadsrätt till förhandstecknaren, som i sin tur förbinder sig att köpa bostadsrätten. I samband med tecknandet av förhandsavtal betalar du 2,5% av köpesumman.

Stort grattis till din nya bostad i Diamanten!

En extra trygghet utan kostnad när du vill flytta

Vårt skräddarsydda trygghetspaket Skanska GodAffär™ ingår alltid utan extra kostnad när du köper en bostad från oss. Den skyddar dig mot dubbla boendekostnader i 12 månader efter tillträde. Du får dessutom ett tillträdesskydd, kampanjgaranti och en begränsning av dina kostnader vid sjukdom eller arbetslöshet före tillträde.

Har du några frågor? Kontakta oss!