Hidden

Din plats i solen

Horisonten ligger inte bara vid Limhamns kalkbrott, det ligger på den bästa sidan. Här kan du nämligen se solen gå ner över både Öresundbron och kalkbrottet. Det numera nedlagda brottet är idag ett naturreservat med unik flora och fauna. Dessutom innebär kalkbrottet att utsikten aldrig kommer att försvinna. Det är något speciellt med att komma hem, blicka ut och uppleva en känsla av frihet samtidigt som alla bekvämligheter fortfarande finns i närheten.

Njut av en vardag som passar dig

I Horisonten bor du i mysiga Elinegård. Här har du nära till allt du behöver i vardagen, som mataffären runt hörnet där du alltid kan hitta något gott till kaffet. Men det som verkligen sätter pricken över i:et är alla härliga promenadstråk och grönytor. Elinegård är ett helt nytt område, men redan nu har du blomsterbutik, frisör, skönhetsvård, fotvård och även apotek utanför din dörr.

Ta en promenad runt ett av Sveriges största kalkbrott

Stråket som sticker ut mest är självklart den 4 km långa promenaden som går runt kalkbrottet. Om du vill upptäcka ännu mer kan du boka en kostnadsfri guidad tur ner i brottet där du får lära dig om industrihistoria, geologi, djur och natur.

Åk till Köpenhamn, centrala Malmö och tillbaka

Tack vare närheten till Hyllie är det väldigt lätt att unna sig en solig dag i både Köpenhamn och centrala Malmö. Tågen går ofta och snabbt. Dessutom stannar buss 33 i närheten av Horisonten, på sikt kommer den till och med stanna precis utanför kvarteret.

Skola och lekplatser

I Elinegård hittar du flera förskolor och för de lite äldre barnen finns Elinelundsskolan som tar emot elever upp till årskurs 9. Det finns även flera trevliga lekplatser i området.

Besök Limhamns mysiga stadsliv

Du kan cykla in till centrala Limhamn på bara tio minuter. Där hittar du en uppsjö av trevliga fik, restauranger och annat roligt. Till exempel Kaka på kaka, det lilla kaféet med det stora hjärtat. Eller varför inte cykla ned till Strandhuset, den härliga sommarrestaurangen med vacker utsikt, bad, uteservering och boulebana i retrostil.

Shoppa loss när du vill

Om du vill shoppa kan du enkelt cykla eller ta bussen till Emporia som har allt från de stora kedjorna till de lite mindre, specialiserade butikerna. Här hittar du till exempel en familjeägd glassbar med hemmagjord sorbet och glass. För dig som älskar riktigt god choklad kan du även besöka chokladcafét med godsaker tillverkade på belgisk choklad. Det är sådana detaljer som gör vardagen lite härligare i Horisonten.