Hidden

Livet invid Motala ström

När du har flyttat in i en bostadsrätt i Kajplatsen har du Motala ström precis utanför ditt fönster. Att leva nära vatten ger en möjlighet till avkopplande ljusa stunder på balkongen eller invid de stora fönstren året om. Längs med kajstråket kan du spendera soliga dagar på badplatserna, lägga till med båt samt ta långa promenader. I samband med områdets förändring från industri till bostadsområde så planeras en gångväg längs vattnet och hela vägen in till stan. Det betyder att du som lever här får större ytor för rekreation och större närhet till vatten. 

Kommunikationer

Här i ditt nya kvarter kommer du att ha nära till kommunikationer. Den nya järnvägsstationen kommer att vara på promenadavstånd från din port och bussar trafikerar området. I Inre hamnen kan du bo och arbeta och är vardagen smidig, även utan bil.

Centrum

Centrum ligger en kort promenad hemifrån. Här hittar du ett brett utbud av restauranger, mysiga kaféer och butiker. Dessutom finns vardagsservice som apotek, vårdcentral, livsmedelsbutiker mm.

Framtid

Inre hamnen är ett gammalt hamnområde och Norrköpings nyaste stadsdel som är under stor omvandling. Här är kommunens visionsbild av hur stadsdelen ser ut när allt står klart. Den nya innerstadsdelen planeras för cirka 3 000 bostäder och hundratals arbetsplatser i en mängd olika verksamheter: skolor, butiker, restauranger, caféer och andra besöksmål.