Svanenmärkta bostäder i Åstranden 5

När du väljer att flytta in här i Åstranden 5 tar du ett beslut som gör skillnad. Inte bara för dig och din familj, utan även för planeten. Materialen i ditt nya hem är noga utvalda och energianvändningen är lägre än byggkraven i Sverige idag. Dessutom har vi gjort det enkelt för dig att göra klimatsmarta val i din vardag när du har flyttat in. Självklart är Åstranden 5 Svanenmärkt, liksom alla bostäder vi bygger.

Tänk dig ett kvarter där hela värdekedjan, allt från råvara till de färdiga lägenheterna, de gemensamma utrymmena och gården, ja även driften av de färdiga bostäderna är anpassade för att minimera klimatpåverkan. Titta närmare på fördelarna för både dig och klimatet här i Åstranden 5.

Taken som täckts av solceller kommer producera el och minska klimatpåverkan.

Steg för steg i Åstranden 5

Minskad energianvändning
Solceller
Energieffektiv fasad
Energieffektiva fönster
Energiklassade blandare

Under byggnationen
Grön betong

Klimatklokt liv
Laddstolpar för elbil
Miljörum för källsortering
Närhet till bra kommunikationer
Individuell mätning av elförbrukning

Må bra
Grön innergård för rekreation
Odlingsplatser
Sittgrupper på gården
Gemensam grillplats
Pergola på gården
Plats för lek

Vill du göra ett hållbart val?

Att välja en Svanenmärkt bostad är ett beslut du kan vara stolt över och somSvanenmärket-Logo_miljömärkt_vit bakgrund.svg gör skillnad. Inte bara för dig och din familj, utan även för planeten. Här i [ Kungsviken ] kan du vara säker på att allt material är noga ut-valt för att ditt hem ska vara fritt från miljö- och hälsoskadliga ämnen. Till exempel kommer träet från hållbara skogsbruk, färgerna innehåller inga farliga lösningsmedel och alla byggprodukter är fria från ftalater och tungmetaller. Här kommer du och din familj med andra ord att kunna leva i en bättre och mer hälsosam inomhusmiljö. Dessutom har [ Kungsviken ] lägre energianvändning än byggkraven i Sverige idag. Vi ställer också tuffa krav på design, kvalitet och funktion för att ditt nya hem ska hålla länge över tid. Tillsammans påverkar vi klimatutsläpp och naturens resurser i rätt riktning.

Vad innebär Svanenmärkning? Det kan du läsa mer om här