Hidden

Omvandlingen av Tappsund

Ekerö Strand blir en betydande del av omvandlingen av området kring Ekerö Centrum, längs med Tappström. Det tidigare industriområdet vid Tappström rivs för att ge plats åt ditt nya kvarter och skapa möjligheter för människor att vistas vid strandkanten och ta trevliga helgpromenader här. Dessutom kommer flera bostadsrätter i Ekerö Strand att ha utsikt över vattnet från balkonger och vardagsrum. En del av området angränsar idag till ett befintligt bostadskvarter som liksom Ekerö Centrum ritats av arkitekten Ralph Erskin på 1980-talet.

Ekerö centrum

Ekerö centum ligger ett stenkast från Ekerö Strand. Här hittar du det mesta du behöver i vardagen.

Aktiviteter på Ekerö

Det finns gott om saker att göra på hemmaplan. Här hittar du Ekerö Ridskola, möjlighet att åka utförsåkning i Ekerbyhovsbacken under vintertid och oändligt med badplatser och natur att besöka sommartid.  

Musteri och café

Underbara Äppelfabriken och Rosenhill är två populära utflyktsmål på Ekerö som stockholmare från hela stan tar sig till för att njuta av de fantastiska miljöerna och för att äta och dricka något gott. Vid Äppelfabriken i Hilleshög på Färingsö låg faktiskt de allra första registrerade äppelodlingarna i Sverige på 1640-talet. I butiken hittar du hemlagade specialiteter som marmelad, saft, mos och must och i caféet kan du äta och dricka lokala delikatesser. Båda platserna har fullt upp i musteriet under hösten då människor kommer med sin egen frukt för att få den mustad och tappad på box. I restaurangen på Rosenhill hittar du vad säsongen ger och du njuter utomhus eller i den vackra ladan. Här är det många Ekeröbor som hyr lokalen för fest och bröllop.

Ekebyhovsslott

Inte långt från Ekerö Strand hittar du vackra Ekebyhovs slott, en herrgårdsbyggnad i trä med anor från 1670-talet. Ekebyhovs slott ägs av Ekerö kommun och hit tar du dig gärna för att äta den trevliga lunchen varje vardag.

Barnomsorg

I Ekerö Kommun finns många kommunala och privata förskolor, flera i området kring Ekerö Strand. Du kan läsa mer om dina alternativ på Ekerö kommuns webbplats.