Hidden

Täby Park för de yngsta...

I lugna Täby Park är det enkelt att vara barnfamilj. Här både bevaras fina träddungar och skapas nya grönområden där du kan ta en spontanpicknick med dina närmaste. Redan idag hittar du lekytor på Läktartorget där du kan hoppa hage, spela Fia med Knuff eller varför inte Tre i rad med jättepjäser. Precis intill läktartorget ligger Täby Parks första lekplats där du kan hoppa, gräva, klättra och gunga. Dessutom är ambitionen att alla barn ska ha gångavstånd till minst en lekplats när stadsdelen är färdig. Stora delar av Täby har många möjligheter för barn som vill ha roligt utomhus. Enstaleken är en inbjudande lekplats med inriktning på rörelse. Markmaterial i glada färger och en utmanande hinderbana är några exempel på härliga fysiska aktiviteter. På Trafiklekplatsen i Näsbypark får barn lära sig trafikkunskap på ett stimulerande sätt i en helt skyddad miljö. Testa att cykla i olika typer av stadsrum i miniatyr på vägar med trafikskyltar och linjemarkeringar.

…och för de lite äldre

För dig som är lite äventyrlig så finns cykelcrossbana, med kullar och olika underlag för extra utmaning, på gångavstånd från ditt hem. Fyra härliga banor för alla som älskar racketsport eller varför inte ta med vännerna och testa någon av beachbanorna där ni kan köra handboll, volleyboll eller fotboll. Vill du svettas och ta i så rekommenderas utegymmet med maskiner för hela kroppen. 

Utanför Täby Park hittar du Åva skatepark och Åva sparkcykelpark, en 800 kvadratmeter stor skatepark byggd i betong, möts de lite äldre barnen under eftermiddagar och helger. På sommaren kan tonåringar och barnfamiljer njuta av värmen vid flera naturbad och en uppvärmd utomhuspool på skönt cykelavstånd. Många öppna gröna platser inbjuder till fotboll och brännboll under sommaren och på vintern plogas en skridskobana upp på Rönningesjön. I Täby finns många fina cykelbanor så att barn och ungdomar enkelt kan röra sig fritt mellan kompisar, aktiviteter och lekplatser.

Barnomsorg

När hela Täby Park vuxit upp kommer det att finnas både förskolor och skolor i området. Fram till dess så finns flera förskolor och familjedaghem för de minsta barnen i närområdet. Täby kommun har 39 grundskolor fördelade på samtliga stadsdelar och många av dem är friskolor eller skolor med särskilda profiler. Välkända Täby musikklasser till exempel, har elever till och med årskurs nio. På Täby kommuns hemsida kan du läsa mer om barnomsorgen i området.

Träning och rekreation

Att bo i Täby Park innebär att ha nära till joggingspår, skogar, ängar, större och mindre parker men också till anlagda idrottsplatser. Här finns plats för både vila och aktivitet, året om. I hela Täby finns det möjligheter till ett rikt natur- och föreningsliv för barn och vuxna som är intresserad av idrott. Vid Tibblevallen i centrala Täby finns både fotbollsplan och friidrottsanläggning, gym och bowlinghall. Skavlöten, vid norra änden av Rönningesjön, är Täbys största friluftsanläggning med bland annat badplats, motionsgård, vandringsleder och stora gräsytor perfekt för bollsport. Under vintern möts Täbyborna i de fina skidspåren. Den nya simhallen som byggs vid hörnet Bergtorpsvägen – Stora Marknadsvägen, erbjuder en komplett friskvårdsanläggning för lek, motionssim och avkoppling.

Allt du behöver inom räckhåll

Småstadslivet i Täby Park passar dig som vill ha nära till personliga mindre butiker och torghandel. Genom området sträcker sig Boulevarden, en gata med liv och rörelse där caféer och restauranger kommer att fylla entréplan i takt med att området växer.  

Underbara Viggbyholms stationskafé, rekommenderat av White Guide, ligger en kort promenad från Täby Park. Här är allt lagat från grunden med utvalda ekologiska råvaror. Täby Centrum är ett av Sveriges största köpcentrum med ett riktigt bra utbud för dig som gillar mode, skönhet och inredning. Ta en tur hit för att uträtta ärenden, gå på bio eller för att njuta av en kopp kaffe eller en trevlig lunch.

Kommunikationer

Täby är beläget cirka 15 kilometer norr om Stockholm längs E18. Om du åker kollektivt är det enkelt att pendla med Roslagsbanan in till centrala Stockholm och innerstadens utbud. Roslagsbanan utgör stommen i Täbys kollektivtrafik och har tre grenar som alla utgår från Östra station, endast 20 minuter från Täby. En av stationerna finns precis intill Täby Park. Täby och närliggande kommuner trafikeras av tät busstrafik i flera linjer. Många av dem stannar i anslutning till Täby Park. För dig som har många resdagar under året ligger Arlanda på bekvämt avstånd.