En annan viktig aspekt har varit att skapa ett kvarter som håller över tid – både estetiskt och materialmässigt. Inspirationen hämtas från den klassiska stenstaden, med influenser från Stockholms innerstad.
– Fasaderna mot Boulevarden har en tydlig stadsmässig karaktär med mer traditionella fönster och franska balkonger i ett återkommande mönster. Det ger ett klassiskt och genomtänkt uttryck. På gårdssidan är skalan lägre, och här grupperas fönstren på ett mer fritt sätt, säger Magnus.
Materialvalen är också genomtänkta i minsta detalj. Fasaderna mot gatan kläs i puts och tegel, medan gårdssidan har en kombination av betong och tegel. Socklarna är klädda i granitkeramik och klinker – beprövade material som kommer stå sig över tid. Dessutom har kulörerna valts med omsorg.
– Husen har en varm färgskala inspirerad av naturen. Tänk dig gulbrunt, grönt, beige och varmvit – nyanser som harmoniserar med kvarteret på andra sidan grönstråket i väster, förklarar Magnus.
En särskild detalj som ger karaktär är den lägre byggnaden i väster, där fasaden pryds av tegel i två olika nyanser.
– Vi har lagt teglet i vertikala band, vilket ger känslan av radhusfasader. Det skapar en småskalighet som gör kvarteret trevligare och mer välkomnande, säger han.