Kvarteret mellan parkerna

På tisdag den 26 januari kl 14.30 är det äntligen dags för säljpremiär. På grund av rådande omständigheter är den helt digital men du får som vanligt möjlighet att ställa frågor till säljare, projektutvecklare och kundansvariga men via telefon och chatt. Fram till premiären uppdateras hemsidan med mer information och cirka en vecka innan premiären presenteras priserna. På en perfekt plats i Täby Park, mitt emellan tre parker och på ett mysigt torgläge, hittar du kvarteret Scilla. Upptäck nybyggda ljusa hem med så stora krav på hållbarhet att kvarteret räknas till en av de mest hållbara byggnaderna i Sverige idag. Här kan du njuta av både småstadslivets trevliga utbud och sköna dagar på en gräsmatta eller lekplats. Två gemensamma takterrasser gör soliga dagar och ljusa kvällar till något extra. Välkommen till en grönare framtid i Täby Park.

Nästa kvarter i Täby Park heter Scilla. Här är planlösningarna öppna och sociala och rummen ljusa, oavsett om du väljer en mindre etta eller en rymlig femma. Att bo i Scilla innebär ett behagligt, smart och grönt sätt att leva. Femmorna här har en möjlig uthyrningsdel och kvarteret har både bil- och cykelpool. På den lummiga innergården skapas bra förutsättningar för pollinerande insekter för att öka den biologiska mångfalden, samtidigt blir gården mysigare och mer avkopplande för dig som bor här. Kvarterets två gemensamma takterrasser är ett härligt komplement till gården under sommarhalvåret. Här kan du spendera många härliga kvällar med vänner.

Eftersom kvarteret har ovanligt stort fokus på hållbarhet ställs det hårda krav på energiförbrukningen och på produktionen. Några exempel på det är att samtliga hus byggs med giftfria material, inomhusklimatet mäts kontinuerligt och huset ska generera lika mycket förnybar primärenergi som det förbrukar. Därför har huset solcellsanläggning, effektiva fönster och bra isolering bland annat. Din hållbara framtid börjar i Brf Scilla!

 

Fakta om projektet

Typ av bostad: Lägenheter
Antal rum: 1-5 RoK
Boarea: 33-102 kvm
Pris: 1 675 000 - 5 205 000 kr
Månadskostnad: 1 982 - 5 316 kr
Säljstart: Planerad i början av 2021
Inflyttning: Planerad våren 2022 – sommaren 2023

Ansvarig kontaktperson

Thomas Törnqvist

Thomas Törnqvist

070-2150298 Contact

Svanenmärkt – bra för både dig och miljön

Att svana gör skillnad!

Att bo Svanenmärkt är ett enkelt sätt att rädda världen lite grann varje dag. Det innebär bland annat att ditt hem är byggt med noggrant utvalda material som innehåller så lite miljö- och hälsoskadliga ämnen som möjligt, och att det har en låg energiförbrukning. Bra för både dig och miljön. Den dagen du flyttar in här kan du vara säker på att du är med och bygger ett grönare samhälle. 

*Svana är ett ord för alla hållbara handlingar, stora som små.

Anmäl dig redan nu!

Vi tillämpar en enkel turordningsprincip: först i kön får välja först. Ju tidigare du anmäler ditt intresse för något av våra kvarter, desto större chans har du att kunna välja ett hem på säljstarten. Självklart är det helt kostnadsfritt att göra en intresseanmälan för alla våra hem och kvarter samt vi håller dig uppdaterad ända fram till säljstart. 

En trygg affär

Ett bostadsköp är i många fall en av de största affärerna du gör i livet. Därför är det viktigt att du kan göra köpet i lugn och ro under trygga former. Skanska GodAffär är ett skräddarsytt försäkringspaket som ingår utan extra kostnad för dig som köper ett hem från oss. Dels får du en försäkring mot dubbla boendekostnader i 12 månader och dels får du ett tillträdesskydd. 

En tryggare bostadsrättsförening

Genom att ge insyn i bostadsrättsföreningars ekonomi, nyckeltal och tydliga avtal så gynnar Trygg BRF dig som bostadsköpare men också seriösa bostadsproducenter, kreditgivare och samhället. Kvalitetsmärkningen Trygg BRF utgår från tre områden: ekonomi, långsiktighet och trygghet och är ett initiativ som Skanska står bakom.

Se filmen om kvarteret Scilla


Ett grönare kvarter

När du flyttar in i Brf Scilla kan du vara säker på att du bidrar till en hållbar framtid. Kvarteret är mörkgrönt enligt Skanskas egna klassificering som sträcker sig längre än många andra befintliga miljöcertifieringar. Här är det högre ställda krav på både energiförbrukning och produktion än vad Svanenmärkta hus har. Det innebär att Scilla är bland de mest hållbara byggnaderna i Sverige idag. Nu siktar vi på Hem från Skanska mot nästa mål – att bli helt klimatneutrala 2045.

Läs mer om vårt miljötänk i Brf Scilla >>

Karta


Se din resväg

Välj färdmedel

Vi hittar inte adressen
Vi hittar inte din resväg. Försök igen!

Njut av utelivet

De flesta hemmen i kvarteret har en trevlig balkong eller uteplats, antingen mot den gröna gården eller mot de trevliga parkerna eller torget. Här finns plats att inreda med krukor, solstolar, en matplats och kanske för egna tomatplantor och en örtagård. Njut av ditt morgonkaffe här framöver.

Gröna stunder

Fokus på innergården är gröna ytor för avkoppling, umgänge och lek. Drick kaffe och lyssna på en pod i skuggan av ett par vackra buskar eller bjud vänner på fika i den blommande pergolan medan barnen umgås på lekytorna. På gården finns också möjligheter att odla egna grönsaker och blommor i odlingslotter. På taket till huset ligger de två gemensamma takterrasserna med utsikt över parkerna. Här kan du duka till sommarfester med många gäster eller ha en gemensam kräftskiva med dina grannar.

Gård med biologisk mångfald

Den gröna gården är inte bara inbjudande för dig som bor här, utan den är även skapad för att pollinerande insekter som fjärilar och bin ska trivas. Planteringarna mellan de avkopplande gräsmattorna, lekytorna och sittgrupperna består av blommande växter som ökar den biologiska mångfalden

Personlig inredning

Köket är av god kvalitet och har släta, vita köksluckor från Marbodal i sitt grundutförande. För att du ska kunna lyfta ditt kök ytterligare finns en rad olika tillval som till exempel väggkulörer, golv, kulörer på luckorna samt integrerad kyl och frys som är kostnadsfria eller innebär en extra kostnad. Se till att skapa en känsla som passar dig. Du har en riktigt spännande tid framför dig.

Sov gott

Sovrummen är ljusa, oftast placerade i ett lugnt läge och anpassade för att du ska kunna inreda med sängbord och säng. Flera av hemmen har utgång till balkongen från sovrummet så att du kan kliva direkt från sängen ut i sommaren. I några av ettorna har du möjlighet att välja till en snygg glasvägg för att få en mer avskild sängplats. Här kommer du att sova gott!

Ordning och reda

Hemmen i kvarteret är välplanerade och det finns gott om förvaring i skjutdörrsgarderober eller klädkammare där du får bra överblick över dina kläder, skor och sportutrustning. Så oavsett om du väljer en smart etta eller en familjefemma så får du plats för såväl prylar som din personliga inredning.

Rum för trevliga stunder

Du kommer snart att upptäcka att den öppna och sociala planlösningen är perfekt för långa middagar med vänner, födelsedagsfiranden och högtider med familjen. Här kan du pyssla med de sista middagsdetaljerna samtidigt som du småpratar med dina gäster i soffan.

Livet i Täby Park


När det före detta galoppfältet i Täby blir Täby Park skapas en helt ny stadsdel, stor som två Gamla stan. Området får en härlig småstadskaraktär med trygga hemtrevliga kvarter, små torg, ett stort utbud av service, närhet till parker och friheten i naturen. Här är hållbarhet och ekologi en naturlig del av livet. Vi är självklart stolta över att vara en del av Täby Park.

En tidig visionsbild över det färdiga Täby Park

Täby Park för de yngsta...

I lugna Täby Park är det enkelt att vara barnfamilj. Här både bevaras fina träddungar och skapas nya grönområden där du kan ta en spontanpicknick med dina närmaste. Redan idag hittar du lekytor på Läktartorget där du kan hoppa hage, spela Fia med Knuff eller varför inte Tre i rad med jättepjäser. Precis intill läktartorget ligger Täby Parks första lekplats där du kan hoppa, gräva, klättra och gunga. Dessutom är ambitionen att alla barn ska ha gångavstånd till minst en lekplats när stadsdelen är färdig. Stora delar av Täby har många möjligheter för barn som vill ha roligt utomhus. Enstaleken är en inbjudande lekplats med inriktning på rörelse. Markmaterial i glada färger och en utmanande hinderbana är några exempel på härliga fysiska aktiviteter. På Trafiklekplatsen i Näsbypark får barn lära sig trafikkunskap på ett stimulerande sätt i en helt skyddad miljö. Testa att cykla i olika typer av stadsrum i miniatyr på vägar med trafikskyltar och linjemarkeringar.

…och för de lite äldre

För dig som är lite äventyrlig så finns cykelcrossbana, med kullar och olika underlag för extra utmaning, på gångavstånd från ditt hem. Fyra härliga banor för alla som älskar racketsport eller varför inte ta med vännerna och testa någon av beachbanorna där ni kan köra handboll, volleyboll eller fotboll. Vill du svettas och ta i så rekommenderas utegymmet med maskiner för hela kroppen. 

Utanför Täby Park hittar du Åva skatepark och Åva sparkcykelpark, en 800 kvadratmeter stor skatepark byggd i betong, möts de lite äldre barnen under eftermiddagar och helger. På sommaren kan tonåringar och barnfamiljer njuta av värmen vid flera naturbad och en uppvärmd utomhuspool på skönt cykelavstånd. Många öppna gröna platser inbjuder till fotboll och brännboll under sommaren och på vintern plogas en skridskobana upp på Rönningesjön. I Täby finns många fina cykelbanor så att barn och ungdomar enkelt kan röra sig fritt mellan kompisar, aktiviteter och lekplatser.

Barnomsorg

När hela Täby Park vuxit upp kommer det att finnas både förskolor och skolor i området. Fram till dess så finns flera förskolor och familjedaghem för de minsta barnen i närområdet. Täby kommun har 39 grundskolor fördelade på samtliga stadsdelar och många av dem är friskolor eller skolor med särskilda profiler. Välkända Täby musikklasser till exempel, har elever till och med årskurs nio. På Täby kommuns hemsida kan du läsa mer om barnomsorgen i området.

Träning och rekreation

Att bo i Täby Park innebär att ha nära till joggingspår, skogar, ängar, större och mindre parker men också till anlagda idrottsplatser. Här finns plats för både vila och aktivitet, året om. I hela Täby finns det möjligheter till ett rikt natur- och föreningsliv för barn och vuxna som är intresserad av idrott. Vid Tibblevallen i centrala Täby finns både fotbollsplan och friidrottsanläggning, gym och bowlinghall. Skavlöten, vid norra änden av Rönningesjön, är Täbys största friluftsanläggning med bland annat badplats, motionsgård, vandringsleder och stora gräsytor perfekt för bollsport. Under vintern möts Täbyborna i de fina skidspåren. Den nya simhallen som byggs vid hörnet Bergtorpsvägen – Stora Marknadsvägen, erbjuder en komplett friskvårdsanläggning för lek, motionssim och avkoppling.

Allt du behöver inom räckhåll

Småstadslivet i Täby Park passar dig som vill ha nära till personliga mindre butiker och torghandel. Genom området sträcker sig Boulevarden, en gata med liv och rörelse där caféer och restauranger kommer att fylla entréplan i takt med att området växer.  

Underbara Viggbyholms stationskafé, rekommenderat av White Guide, ligger en kort promenad från Täby Park. Här är allt lagat från grunden med utvalda ekologiska råvaror. Täby Centrum är ett av Sveriges största köpcentrum med ett riktigt bra utbud för dig som gillar mode, skönhet och inredning. Ta en tur hit för att uträtta ärenden, gå på bio eller för att njuta av en kopp kaffe eller en trevlig lunch.

Kommunikationer

Täby är beläget cirka 15 kilometer norr om Stockholm längs E18. Om du åker kollektivt är det enkelt att pendla med Roslagsbanan in till centrala Stockholm och innerstadens utbud. Roslagsbanan utgör stommen i Täbys kollektivtrafik och har tre grenar som alla utgår från Östra station, endast 20 minuter från Täby. En av stationerna finns precis intill Täby Park. Täby och närliggande kommuner trafikeras av tät busstrafik i flera linjer. Många av dem stannar i anslutning till Täby Park. För dig som har många resdagar under året ligger Arlanda på bekvämt avstånd.

Karta


Se din resväg

Välj färdmedel

Vi hittar inte adressen
Vi hittar inte din resväg. Försök igen!

Kontakta oss

Kontakta gärna mig om du vill veta mer om brf Scilla

Ansvarig kontaktperson

Thomas Törnqvist

Thomas Törnqvist

070-2150298 Contact

Hem från Skanska

Kundtjänst
020-310 310
Öppettider: helgfri mån-fre 08.30 - 17.00

Adress
Warfvinges väg 25
112 74 Stockholm

Kontakta kundtjänst

Information om personuppgiftsbehandling

Uppgifterna som du lämnat ovan behandlas av Skanska Sverige AB (”Skanska”) som personuppgiftsansvarig. Det betyder att Skanska ansvarar för att dina uppgifter behandlas enligt gällande dataskyddslagstiftning. Uppgifterna används av Skanska och dess koncernbolag för att vi ska kunna registrera dig i vårt kundregister för de projekt/områden som du anmält intresse för. Detta innebär att du läggs till på en turordningslista för det projekt/områden som du anmält intresse för.

Vi använder även uppgifterna för att skicka dig information, marknadsföring och uppföljande kundundersökningar om projektet, och även om andra projekt som vi tror kan vara relevanta för dig baserat på uppgifterna du har lämnat oss ovan. Vi kan komma att kontakta dig via telefon, mail, sms eller post. Vill du inte längre motta information och marknadsföring från oss, vänligen kontakta oss genom att maila: Contact eller via tel: 020-310 310. Om du avanmäler dig från information och marknadsföring innebär det att du tas bort från turordningslistan.

För mer information om Skanskas personuppgiftsbehandling och om dina rättigheter, läs om personuppgiftsbehandling och vår användning av cookies i våra Användarvillkor: skanska.se/anvandarvillkor/.

Dela sidan: