Hidden

Välkommen

Tisdag 21 maj är det säljpremiär för bostadsrätterna i Atleten, kvarteret i Linköpings nya innerstad Folkungavallen. På säljpremiären får du ett urval bostäder att välja mellan.

Hur anmäler man sitt intresse?
Anmälan till bostadsrätterna i Atleten öppnar kl. 12.00, tisdagen den 21:a maj. Det innebär att du anmäler ditt intresse för en eller flera bostäder som du vill köpa. Det är viktigt att du rangordnar och placerar den bostaden du är mest intresserad av först. Välj dina favoriter och skicka in till oss senast måndagen den 27:e maj, kl. 12.00.

Här gör du din köpanmälan

1. Anmäl ditt intresse för att få en plats i kön

Ju tidigare du gjorde din intresseanmälan till det här kvarteret, desto längre fram i kön har du hamnat. Det betyder att du har större chans att få välja just den bostad du helst vill ha. Det är inte nödvändigt att göra en intresseanmälan för att köpa en bostadsrätt i kvarteret.

2. Gör din köpanmälan

Nu har du chans att göra en köpanmälan. Anmälan till bostadsrätterna i Atleten öppnar kl. 12.00, tisdag den 21:a maj. Det innebär att du anmäler ditt intresse för en eller flera bostäder som du vill köpa. Det är viktigt att du rangordnar och placerar den bostaden du är mest intresserad av först. Välj dina favoriter och skicka in dessa till oss senast måndagen den 27:e maj, kl. 12.00.

Här gör du din köpanmälan

3. Din mäklare går igenom köpanmälningar

När tiden för köpanmälan löper ut måndagen den 27:e maj, kl. 12.00, stänger din mäklare möjligheten att anmäla köpintresset för bostadsrätterna. Då börjar mäklaren att sortera samtliga bokningar för att ta dig och de andra köparna vidare enligt turordning i köpprocessen.

4. Din mäklare kontaktar dig med ett erbjudande

Beroende av din köplats blir du inom kort kontaktad av din mäklare. Då får du chansen att välja den bostad som passar dig allra bäst. Se till att vara förberedd, vi vill gärna ha ditt svar samma dag.

5. Det är dags att skriva kontrakt

Nu är det äntligen tid för att skriva ett bokningsavtal. I samband med tecknande av bokningsavtal kommer du bli fakturerad en bokningsavgift. Nästa steg är att skriva ett förhandsavtalet som är ett bindande avtal och innebär att bostadsrättsföreningen i framtiden kommer att upplåta lägenheten med bostadsrätt till förhandstecknaren, som i sin tur förbinder sig att köpa bostadsrätten. I samband med tecknandet av förhandsavtal betalar du 2,5% av köpesumman.

Stort grattis till din nya bostad i Atleten!

En extra trygghet utan kostnad när du vill flytta

Vårt skräddarsydda trygghetspaket Skanska GodAffär™ ingår alltid utan extra kostnad när du köper en bostad från oss. Den skyddar dig mot dubbla boendekostnader i 12 månader efter tillträde. Du får dessutom ett tillträdesskydd och en begränsning av dina kostnader vid sjukdom eller arbetslöshet före tillträde.

Har du några frågor? Välkommen att kontakta mig