Hidden

Hållbart område nära naturen

Med moderna och hållbara bostäder i olika boendeformer skapar vi en levande stadsdel för alla. Den täta blandstaden med begränsad trafik ger dig en säkrare tillvaro i vardagen, där du kan låta barnen springa fritt och leka i området. I Gottorp bygger vi ett familjevänligt, hållbart område för alla som vill bo nära naturen och havet.

Att köpa äganderätt/hus

Drömmer du om ett klassiskt kedje- eller radhus, eller en villa med trädgård för lek och skoj, där barnen enkelt kan springa över till kompisarna? Oavsett vilket är det någonting speciellt med att äga sin bostad.

Bostadsrätter

För många är bostadsrätten det första stora steget mot ett eget hem. En god affär som ger dig en bra start om du sedan vill flytta till större. Det kan också vara ett naturligt steg för dig som har bott i villa och nu drömmer om något mer lättskött. I en
bostadsrätt har du fortfarande möjlighet att bestämma och påverka, samtidigt som du får mindre underhåll att ansvara för.

BoKlok

I samarbete med IKEA har vi utvecklat ett annorlunda boendekoncept, med namnet BoKlok. Tillsammans bygger vi hållbara bostäder till de många människorna, där varje kvadratmeter är noga planerad. Med egen husfabrik i Småland sparar vi på både kostnader och klimatet.

Skanska Hyresbostäder

Nu när Gottorp fortsätter att växa planerar vi även för kvarter med hyresrätter. För oss är det självklart att bidra till minskad bostadsbrist, tillgång till bostäder för livets alla faser och fler hem för de som väljer att hyra framför att köpa. Kvarter med en blandning av hyresrätter, bostadsrätter och äganderätter, omgivna av mötesplatser och aktivitetsmöjligheter ger dessutom gemenskap och fin sammanhållning. Skanskas hyresbostäder är byggda med gedigna material och beprövade byggmetoder. Det säkerställer ett boende med hög standard och litet underhållsbehov under lång tid. Bostäderna har genomtänkta och effektiva planlösningar och en modern, funktionell design. Vi erbjuder människor helt enkelt ett trivsamt, tryggt och bekymmersfritt boende.

Projektutveckling Kommersiellt (PUK)

Projektutveckling innebär att vi på Skanska investerar och ansvarar för hela processen – från idé och markköp till färdigt projekt. Vi finansierar, utvecklar och skapar byggnader, vägar och anläggningar som tillsammans formar nya stadsdelar.

i Gottorp utvecklar vi de kommersiella fastigheterna som kommer att underlätta din vardag när du flyttar hit. Många av dem ligger i centrum invid det trevliga torget som ska utgöra Gottorps mittpunkt och hjärta. I husen som omringar torget ska bottenvåningarna fyllas med lokala verksamheter och service och en vårdcentral. Det ska vara enkelt och smidigt för dig som bor här att uträtta dina ärenden utan att behöva ta dig in till stan. Torget blir den naturliga mötesplatsen full av liv och rörelse. Här kan du sitta och koppla av i skuggan på en bänk efter en promenad längs med havet, eller ta en fika tillsammans med familjen på något av fiken.

Precis vid infarten av området kommer mobilitetshuset ligga. Där kommer du att hitta både livsmedelsaffär och ett gym. Här finns också parkering där du antingen parkerar din egen bil, eller en bil som tillhör områdets bilpool. Här kan du också låna cyklar från cykelpoolen, perfekt för dig som vill pendla till jobbet och samtidigt röra på dig. Du inser säkert att behovet av att äga en egen bil inte är särskilt stort när du flyttar in i Gottorp. Bra både för klimatet och för plånboken. Tack vare mobilitetshusets smarta placering minskar biltrafiken samtidigt som säkerheten ökar på gatorna i hela stadsdelen.