Hidden

Järvastaden har Igelbäckens naturreservat som närmsta granne.

Naturreservatet bildades 2005 för att bevara och vårda ett värdefullt naturområde för rörligt friluftsliv, biologisk mångfald och kulturmiljö. I reservatet finns en omväxlande natur med skog och öppen mark, bergknallar och sänkor. Här finns gammal strövvänlig skog, fornminnen och kulturhistoriska byggnader. Det finns många stigar och motionsspår i området. Genom reservatet rinner Igelbäcken i öst-västlig riktning och där lever den sällsynta fisken grönling.

Service och kommunikationer

Det finns en ICA Nära, några restauranger och annan service i Järvastaden. Alldeles intill ligger Arenastaden med hotell, kontor, Friends Arena och Mall of Scandinavia för shopping & nöje i världsklass. På bekvämt avstånd ligger Kista Galleria & Bromma Blocks med ett stort antal butiker, restauranger och biografer. Även Solna Centrum ligger på bekvämt cykelavstånd.

Två busslinjer går idag genom Järvastaden. Närmaste busshållsplatsen ligger vid skola på ca 200m avstånd. Närmaste tunnelbanestation finns i Hallonbergen och Ulriksdals pendeltågstation ligger på 5 minuters promenadavstånd från kvarteret.

Ur bilsynpunkt har Järvastaden ett fantastiskt bra läge. Gamla E18 ligger alldeles intill och via E4 tar du dig snabbt in till Stockholm city eller Arlanda.

I Järvastaden finns den populära Mulle Meck parken

Mulle Meck parken är en äventyrlig lekpark som är lika lärande som rolig och den är helt gratis att besöka. Intill Mulle Meck parken finns också en basketplan som på vintern blir till skridskobana.

Skolor och förskolor

I Järvastaden har du promenadavstånd till barnomsorg och skolor. I området finns idag ett antal förskolor med olika inriktning. På gångavstånd finns Raoul Wallenbergskolan med årskurs F-6 ligger ca 200m från Linnean, Ringens skola (fd Bagartorpsskolan, ca 650m bort) med årskurs F-9 och Järvens förskola ligger ca 300m bort. Skolan Vittra i Brotorp, åk F-9 ligger på Boplatsvägen 1. Det står även förskolor på tur som vill etablera sig i detta attraktiva och barnrika område. För mer information, gå in på Järvastadens eller Solna stads hemsidor, se länkar längre ned på sidan.

Utflyktsmål

En kort promenad bort finns också Överjärva gård som är ett trevligt utflyktsmål och kulturcenter med djur, café och hantverksbutiker.

Det är även nära till Ursviks motionsgård där det finns fina spår för en löprunda eller för en tur på skidor. Med cykel når du nationalstadsparken med flera härliga rekreationsområden, som Ulriksdal, Hagaparken och Brunnsviken.

Situationsplan över Järvastaden visar att Linnéan har ett väldigt bra läge.