Livet i Täby Park


När det före detta galoppfältet i Täby blir Täby Park skapas en helt ny stadsdel, stor som två Gamla stan. Området får en härlig småstadskaraktär med trygga hemtrevliga kvarter, små torg, ett stort utbud av service, närhet till parker och friheten i naturen. Här är hållbarhet och ekologi en naturlig del av livet. Vi är självklart stolta över att vara en del av Täby Park.

Här ska vara trevligt att bo i, bra att driva företag i, lätt att ta sig till och från och spännande att besöka.

Täby Park för de yngsta…

I lugna Täby Park är det enkelt att vara barnfamilj. Här finns det gott om grönområden där en spontan omgång jage eller kurragömma aldrig är långt borta. Dessutom är ambitionen att alla barn ska ha gångavstånd till minst en lekplats. Redan idag har stora delar av Täby många möjligheter för barn som vill ha roligt utomhus. Enstaleken är en inbjudande lekplats med inriktning på rörelse. Markmaterial i glada färger och en utmanande hinderbana är några exempel på härliga fysiska aktiviteter. På Trafiklekplatsen i Näsbypark får barn lära sig trafikkunskap på ett stimulerande sätt i en helt skyddad miljö. Testa att cykla i olika typer av stadsrum i miniatyr på vägar med trafikskyltar och linjemarkeringar.

…och för de lite äldre

I Åva skatepark och Åva sparkcykelpark, en 800 kvadratmeter stor skatepark byggd i betong, möts de lite äldre barnen under eftermiddagar och helger. På sommaren kan tonåringar och barnfamiljer njuta av värmen vid flera naturbad och en uppvärmd utomhuspool på skönt cykelavstånd. Många öppna gröna platser inbjuder till fotboll och brännboll under sommaren och på vintern plogas en skridskobana upp på Rönningesjön. I Täby finns många fina cykelbanor så att barn och ungdomar enkelt kan röra sig fritt mellan kompisar, aktiviteter och lekplatser.

Barnomsorg

När hela Täby Park vuxit upp kommer det att finnas både förskolor och skolor i området. Fram till dess så finns flera förskolor och familjedaghem för de minsta barnen i närområdet. Täby kommun har 39 grundskolor fördelade på samtliga stadsdelar och många av dem är friskolor eller skolor med särskilda profiler. Välkända Täby musikklasser till exempel, har elever till och med årskurs nio. På Täby kommuns hemsida kan du läsa mer om barnomsorgen i området.

Träning och rekreation

Att bo i Täby Park innebär att ha nära till joggingspår, skogar, ängar, större och mindre parker men också till anlagda idrottsplatser. Här finns plats för både vila och aktivitet, året om. I hela Täby finns det möjligheter till ett rikt natur- och föreningsliv för barn och vuxna som är intresserad av idrott. Vid Tibblevallen i centrala Täby finns både fotbollsplan och friidrottsanläggning, gym och bowlinghall. Skavlöten, vid norra änden av Rönningesjön, är Täbys största friluftsanläggning med bland annat badplats, motionsgård, vandringsleder och stora gräsytor perfekt för bollsport. Under vintern möts Täbyborna i de fina skidspåren. Den nya simhallen i Täby öppnar 2022 vid hörnet Bergtorpsvägen – Stora Marknadsvägen, och ska erbjuda en komplett friskvårdsanläggning för lek, motionssim och avkoppling.

Allt du behöver inom räckhåll

Småstadslivet i Täby Park passar dig som vill ha nära till välsorterade butiker och torghandel. Genom området sträcker sig Boulevarden, en gata med liv och rörelse där caféer och restauranger kommer att fylla entréplan. Underbara Viggbyholms stationskafé, rekommenderat av White Guide, ligger en kort promenad från Täby Park. Här är allt lagat från grunden med utvalda ekologiska råvaror. Täby Centrum är ett av Sveriges största köpcentrum med ett riktigt bra utbud för dig som gillar mode, skönhet och inredning. Ta en tur hit för att uträtta alla dina ärenden, gå på bio eller för att njuta av en kopp kaffe eller en trevlig lunch.

Kommunikationer

Täby centrum är beläget cirka 15 kilometer norr om Stockholm längs E18. Om du åker kollektivt är det enkelt att pendla med Roslagsbanan in till centrala Stockholm och innerstadens utbud. Roslagsbanan utgör stommen i Täbys kollektivtrafik och har tre grenar som alla utgår från Östra station, endast 20 minuter från Täby. En av stationerna finns precis intill Täby Park. Täby och närliggande kommuner trafikeras av tät busstrafik i flera linjer. Många av dem stannar i anslutning till Täby Park. För dig som har många resdagar under året ligger Arlanda på bekvämt avstånd.

Karta


Se din resväg

Välj färdmedel

Vi hittar inte adressen
Vi hittar inte din resväg. Försök igen!

Skanska Bostad i sociala medier