Familjeekonomen: "Kapa utgifter och lev rikare!"

Hem från Skanskas expert, familjeekonomen Bodil Hallin från Ikano bank, ger oss sina tips om hur du kan få loss 500 kronor i månaden. Gå igenom din ekonomi och lev rikare!

Spara pengar

Kryssa för en halv dag i almanackan inom de närmaste veckorna som du ägnar åt enkel ekonomiplanering. Planeringsstunden kan ge plats för framtiden! Här kan du bestämma vad vi vill lägga tid och pengar på de närmaste åren. Ta dig en stund för att gå igenom ekonomi, kapa utgifter, planera investeringar eller se till att eventuella sparpengar får en bra värdeutveckling.

Att kapa utgifter på 500 kronor i månaden är inte en omöjlighet. Det blir 6 000 kronor på ett år och 60 000 kronor på tio år ... Och kan man få en årlig avkastning på fem procent växer summan till hela 744 000 kronor. Så låt din planeringsstund bära frukt!

”Att kapa utgifter på 500 kronor i månaden är inte en omöjlighet.”

Här är fyra goda ekonomiråd:


  • Gå in på en jämförelsesajt, som Elpriskollen, Pricerunner eller Compricer och få bättre villkor på el-, mobil-, tv- eller bredbandsabonnemang.

  • Kan man få ner bolåneräntan med 0,3 procentenheter minskar ränteutgiften för ett miljonlån med 3 000 kronor om året. På Svenska Dagbladets räntekarta kan man jämföra sin egen bolåneränta med grannarnas och vara förberedd när det är dags att förlänga bolånet.

  • Står man inför ett bilköp är Bilsvar.se perfekt för att se vad bilen kostar.

  • Försäkringspremier brukar också löna sig att jämföra. Konsumenternas.se har heltäckande jämförelser av pris och villkor.