Järvastaden - En levande stadsdel

Järvastaden har naturreservat som närmast granne och ligger bara 10 minuter från city. Den populära lekparken Mulle Meck finns på promenadavstånd från kvarteret. Här bor du och din familj i ett lugnt område där barnen får ta plats.

Igelbäckens naturreservatet bildades 2005 för att bevara och vårda ett värdefullt naturområde för rörligt friluftsliv, biologisk mångfald och kulturmiljö. I reservatet finns en omväxlande natur med skog och öppen mark, bergknallar och sänkor. Här finns gammal strövvänlig skog, fornminnen och kulturhistoriska byggnader. Det finns många stigar och motionsspår i området. Genom reservatet rinner Igelbäcken i öst-västlig riktning och där lever den sällsynta fisken grönling.

Det är nära till Ursviks motionsgård där det finns fina spår för en löprunda eller för en tur på skidor. Med cykel når du nationalstadsparken med flera härliga rekreationsområden, som Ulriksdal, Hagaparken och Brunnsviken.

En kort promenad bort finns också Överjärva gård som är ett trevligt utflyktsmål och kulturcenter med djur, café och hantverksbutiker.

Skolor och förskolor

I Järvastaden har du promenadavstånd till barnomsorg och skolor. I området finns idag ett antal förskolor med olika inriktning. På gångavstånd finns Raoul Wallenbergskolan med årskurs F-6 ligger ca 200m från Linnean, Ringens skola (fd Bagartorpsskolan, ca 650m bort) med årskurs F-9 och Järvens förskola ligger ca 300m bort. Skolan Vittra i Brotorp, åk F-9 ligger på Boplatsvägen 1. Det står även förskolor på tur som vill etablera sig i detta attraktiva och barnrika område. För mer information, gå in på Järvastadens eller Solna stads hemsidor, se länkar längre ned på sidan.

Service

Det finns en ICA Nära, några restauranger och annan service i Järvastaden. Alldeles intill ligger Arenastaden med hotell, kontor, Friends Arena och Mall of Scandinavia för shopping & nöje i världsklass. På bekvämt avstånd ligger Kista Galleria & Bromma Blocks med ett stort antal butiker, restauranger och biografer. Även Solna Centrum ligger på bekvämt cykelavstånd.

Kommunikationer

Två busslinjer går idag genom Järvastaden. Närmaste busshållsplatsen ligger vid skola på ca 200m avstånd. Närmaste tunnelbanestation finns i Hallonbergen och Ulriksdals pendeltågstation ligger på 5 minuters promenadavstånd från kvarteret. Ur bilsynpunkt har Järvastaden ett fantastiskt bra läge. Gamla E18 ligger alldeles intill och via E4 tar du dig snabbt in till Stockholm city eller Arlanda.

Karta


Se din resväg

Välj färdmedel

Vi hittar inte adressen
Vi hittar inte din resväg. Försök igen!