Kaprifolen är Svanenmärkt

Kaprifolen blir ett Svanenmärkt hus, vilket innebär att huset har lägre energianvändning än dagens krav på nyproduktion och alla material är noggrant utvalda utifrån miljö- och hälsoaspekter.

Genom att planera för en hållbar boendemiljö, en lägre energianvändning och välja rätt byggmaterial skapar vi nu ännu ett Svanenmärkt flerbostadshus. En Svanenmärkt bostad ger dig även möjlighet till ränterabatt på ditt bolån.

Utvalda material för en god inomhusmiljö

Alla inbyggda material och använda kemikalier i Kaprifolen är noggrant kontrollerade utifrån en rad miljö- och hälsokriterier av den oberoende organisationen Miljömärkning Sverige. Dessa höga miljö- och hälsokrav tillsammans med kraven på lägre energianvändning möjliggör att bostäderna i Kaprifolen, liksom alla våra bostäder, blir Svanenmärkta. Materialvalen skapar en sund inomhusmiljö för dig som flyttar in här. Några exempel är giftfria golv och målarfärg. Dessutom är alla inredningsval såsom bänkskivor och köksluckor samt vitvaror godkända enligt Svanens alla krav. I Kaprifolen bygger vi även med Skanskas Gröna betong som har en lägre klimatpåverkan än vanlig betong,

Egentillverkad förnybar energi

En Svanenmärkt bostad har en lägre energianvändning än standardkraven i Sverige. Kaprifolens låga energianvändning kommer från bra materialval och en välisolerad fastighet. Energin som behövs i fastigheten kommer både från el och fjärrvärme. Taken i Kaprifolen täckts till stor del av solceller som kommer producera el.

Gemenskap på innergården

Du som kommer bo i Kaprifolen får tillgång till den stora gemensamma gården som är en av de största innergårdarna i Järvastaden. Innergården är planerad för biologisk mångfald med blommor som fjärilar och insekter gillar. Sittgruppen under pergolan och lekplatsen blir naturliga platser att samlas vid.

Att leva hållbart i Kaprifolen

I Kaprifolen blir det lätt att göra hållbara val i vardagen. Du har bland annat tillgång till säker cykelparkering. Kollektivtrafik finns runt hörnet. Det kommer också att finnas laddstolpar för elbilar i garaget. Sopsortering med fack för flera olika avfall samt kranar och duschar som säkerställer att vattnet används sparsamt är två åtgärder till som gör det lättare att leva hållbart.

Grönt bolån

När du köper ett Svanenmärkt bostad från Skanska har du chans att få en grön ränterabatt på ditt bolån. Flera stora banker, bl.a. Handelsbanken, SEB, Swedbank och Nordea, erbjuder förmånliga rabatter om du kan intyga att ditt hem är Svanencertifierat.

Vi har ett ansvar

På Skanska har vi höga ambitioner och tydliga mål när det gäller hållbarhet. Vi vill bygga ett bättre samhälle. Läs mer om våra hållbara steg här»

Anmäl dig redan nu!

Ju tidigare du anmäler dig desto större chans har du att få välja just hem som passar dig bäst när det är dags för säljstart. Självklart är det helt kostnadsfritt att anmäla intresse i våra projekt.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss.

Mirza Licina

Mirza Licina

070-072 96 66
Linn Johansson

Linn Johansson

072-300 33 30