Vi skapar bara Svanenmärkta kvarter

På Skanska tycker vi att hållbarhet måste finnas i varje led hos ett företag. Därför är alla kvarter vi planerar och startar sen år 2017 Svanenmärkta. Vi gör vårt yttersta för att skapa ett hållbart hem som vi sedan lämnar vidare till våra kunder med vetskapen om att de har möjligheten att skapa en hållbar vardag.

Mer än bara hus

Hela resan från första detaljplan till det färdiga hemmet ska vara hållbar. Svanenmärkta hem innebär bland annat att allt material är noggrant utvalt för att göra så lite miljöpåverkan som möjligt. På så vis kan du också vara med och rädda världen lite grann varje dag.

Att tänka grönt innebär också att vi ser bortom själva produktionen. Det är lika viktigt att våra hus och kontor är energieffektiva genom hela sin livslängd. Vårt huvudkontor i Stockholm ligger granne med ett bostadshus som också är byggt av oss. Där använder vi spillvärme från kontoret för att värma upp bostäderna som ligger intill.

Mer än bara hus

Vi kan göra skillnad

Social hållbarhet handlar om hur vi kan skapa ett bättre samhälle för alla och uttrycket social hållbarhet är lika brett som det är viktigt. Trygghet och säkerhet i våra boendemiljöer präglar utformningen av innergårdar och placering av belysning. På våra byggarbetsplatser är vi måna om att ha en stark trygghetskultur med tydliga säkerhetsregler. Vi vill att miljön ska vara en skyddad och trygg plats, både för de som jobbar där och för alla som vistas runt omkring. Vi vill ha levande stadsdelar där arbetsplatser, skolor och bostäder ingår i en balanserad mix. Resan mot en hållbar framtid har knappt börjat och vi tror att vi kan göra skillnad. Vi tycker det är viktigt att alla ska få vara med och vill hjälpa dem som står utanför arbetsmarknaden att få jobb. Se filmen "Trygghet i tre dimensioner" där vi visar fina exempel på hur vårt arbete inom social hållbarhet går till.    

Se filmen "Trygghet i tre dimensioner" där vi visar fina exempel på hur vårt arbete inom social hållbarhet går till.

Hållbarhet för oss

Som den ledande samhällsutvecklaren är kravet för oss att vi skall driva utvecklingen av grönt byggande, aktivt klimatarbete och mångfald för att bidra till en hållbar värld. Bara en sån viktig sak som att vi antagit målet att nå klimatneutralitet 2045» visar på att vi engagerar oss och tar ansvar för vår verksamhet. Läs mer om hur Skanska arbetar med hållbarhet»

Dela sidan: