Så här bra trivs vi!

Vad behövs för att man verkligen ska trivas i sitt hem? Vi frågade några som redan har flyttat in i sina Hem från Skanska om vad de värdesätter i sina nya boenden.

 
Sam hittade sitt drömboende i form av 51 rymliga och välplanerade kvadrat med ett fint läge på Vänortsgatan i Mölndal söder om Göteborg.

Sam hittade sitt drömhem på Vänortsgatan.

   -Jag kände på en gång att den här möjligheten passade mig perfekt – en nybyggd lägenhet, precis så som jag vill ha den. Dessutom är Mölndal jättefint och det tar bara en kvart med spårvagn till Centralen. För mig är läget klockrent.

   - Både köksön och terrassen kom till stor användning i somras när inflyttningsfesterna avlöste varandra. Att dra i gång grillen och umgås med vänner, det är suveränt.

 
Hanna och Pauls boende i ett centralt, socialt, kreativt och grönt kvarter i Kviberg i Göteborg ger en bra grund för att leva som de önskar.

Hanna och Paul bor i miljövänliga Kviberg.

Att tänka på miljön ur flera aspekter, som att källsortera, återvinna och äta grönt och hälsosamt, är naturligt och viktigt för paret. Det går smidigt att cykla till jobbet. Det byggs en ny källsorteringsstation precis i närheten av bostaden, ännu närmare än den som redan finns. Förutom dessa förutsättningar tycker de om själva området Kviberg.

   - Kviberg är ett område med härlig mångfald. I vår trappuppgång varierar åldern från 25 till 85 år och många har lärt känna varandra. Jag har aldrig bott på en plats där det är sådan fin atmosfär, säger Hanna.

Området är gemenskapsvänligt med en massa ytor som öppnar upp för umgänge. 

   - Till huset hör en väldigt fin innergård. Planterade träd och buskar har vuxit upp snabbt, och det är inbjudande med bänkar och gemensamma ytor. Det är en naturlig samlingsplats för alla, inte minst för småbarnsfamiljerna.”

 

Mitt i staden, nära grönområden och med en spännande interiör. I Västermalms Atrium i Stockholm bor Victoria och Dick med sina tre barn.

Dick och Victoria bor i gröna Västermalms Atrium.

Västermalms Atrium är ett av Stockholms grönaste hus. Sedumtak, laddstolpar för elbilar och sopsug är några av alla lösningar som bidrar till att minimera de boendes koldioxidutsläpp.
 
   - En detalj som vi uppskattar är också avfallskvarnen. Det är ett enkelt sätt att bli av med matrester som blir till biogas.
 
Att huset är Stockholms grönaste hus lockade självklart men det fanns även andra saker som fick familjen att vilja flytta dit. Detaljer som en takhöjd på 3,25 meter och det stora fönstret från golv till tak i vardagsrummet. Och läget, med Kungsholmen som en egen trivsam stadsdel.

   - Vi älskar Kungsholmen. Här bor vi nära city och ändå känns det inte som det.