Hidden

Höga krav gör att du kan ställa höga förväntningar

Mycket av det beror på att byggstandarden har genomgått många förbättringar under de senaste årtiondena och att det idag ställs mycket hårdare krav på nybyggda bostäder. Idag bygger vi hus med en tätare konstruktion, bättre isolering och tjockare väggar. Som du säkert har listat ut gör detta att energianvändningen minskar ordentligt men det för också med sig flera positiva effekter på boendemiljön. Ett välisolerat hus minskar buller, både utifrån och mellan varje lägenhet och våningsplan i ett bostadshus. På så sätt kan man faktiskt säga att en ny bostad kan ge godare grannsämja. Andra detaljer som påverkar ljudnivån är extraisolerade fönster, mjukstängande kranar, ljuddämpade golv och vitvaror som både är tysta och miljövänliga.

Nya bostäder är planerade för nya tider

För att alltid ligga steget före genomför vi flera undersökningar varje år där tusentals kunder får berätta om sin bostad och hur de prioriterar. Vi intervjuar också människor som bott i sin bostad under några år och försöker ta reda på vad de är nöjda med och vad de skulle vilja förändra. Resultatet ligger sedan till grund för våra produktutvecklare när de ritar framtidens bostad från Skanska. Och det finns många exempel som visar hur vi anpassar våra bostäder för moderna tider och det sätt som du som kund idag lever på.

Fördelar med en Skanskabostad

  • Ventilation och luftkvalitet har stor inverkan på hur vi mår. Våra bostäder har effektiva ventilationssystem där luften som kommer in värms upp av den passerar ut. Tillsammans med husets täta konstruktion minskar riskenför kallras, drag och temperaturväxlingar. Resultatet är att du känner dig friskare och sover bättre om nätterna Som bonus kommer kostnaderna för uppvärming att minska.

  • Hög utrustningsstandard med parkettgolv i alla rum och moderna badrum. Visste du förresten att det alltid ingår diskmaskin, mikrovågsugn, tvättmaskin och torktumlare i våra nya hus och lägenheter? Alla vitvaror kommer med minst två års garanti!

  • Eluttag Idag finns långt mycket fler eluttag för alla våra tv-apparater, datorer, kaffemaskiner och juicepressar.

  • Jordfelsbrytare är alltid standard i våra bostäder och ger en extra trygghet, speciellt om du har små barn.

  • Flexibla multimediauttag gör att du inte behöver dra sladdar mellan olika rum. Vanligtvis är en vägg i vardagsrummet förberedd för att du ska kunna hänga upp en platt-tv.

  • Alla ytor och passager är anpassade för att det ska vara möjligt att manövrera en rullstol genom alla rum och givetvis också ut på balkong eller uteplats.
  • Skärpta brandkrav gör att varje lägenhet idag är byggd som en egen brandcell. Skulle olyckan vara framme hos din granne, är risken mindre att din lägenhet påverkas.

Köket: från arbetsplats till hemmets hjärta

Under 1900-talets första årtionden var köket mest en plats för matlagning. Många var riktigt små jämfört med hemmets totala yta och det var otänkbart att låta gäster sitta i köket och äta middag. Runt sekelskiftet 1800-1900 var det inte heller ovanligt att köket också var någons sovrum. Idag är köket platsen där alla samlas på festen och de allra flesta föredrar en öppen eller halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Alla våra villor och lägenheter (över 55 kvm) är dessutom ritade så att det går att skärma av matplatsen med en vägg.