Inför flytten

Att flytta kan kännas som en omöjlig uppgift. Men med lite ordning och reda går det som en dans! Vi hjälper dig och tipsar om hur du löser några vanliga flyttproblem här.

Ett nytt hem lockar. Drömbubblorna fylls med nya möbler, funktionella lösningar i vardagen och lediga kvällar och helger i stället för badrumsrenovering. Inte fullt så roligt är det att tänka på ränteläge, samboavtal och skolbyten. Kloka råd för praktiska problem och smarta check-listor inför din flytt kan vara en bra start.

Här får du tips inför flytten

Praktiska tips inför flytten

Att flytta kan kännas som en omöjlig uppgift. Men med lite ordning och reda går det som en dans! Vi hjälper dig och tipsar om hur du löser några vanliga flyttproblem här.
Läs mer

Planera din tid inför flytten

Börjar det dra ihop sig inför flytt? Här är en trygg checklista med allt du behöver ordna inför flytten – från att säga upp avtal till att köpa flyttkartonger.
Läs mer

Hund som husdjur

Bostadsrätter och husdjur

Får man ha 15 katter eller höns på balkongen i en bostadsrätt? Vi går igenom vad som kan vara bra att ha koll på angående husdjur i bostadsrätter.
Läs mer

Flytta med mindre familjemedlemmar

Flytta med mindre familjemedlemmar

Att flytta innebär en förändring för alla i familjen och som i många fall fungerar fint. Dock är det alltid bra att vara väl förberedd.
Läs mer

Flytta med husdjur

Äntligen är beslutet taget. Drömbostaden är din och flytten planerad sedan länge. Men hur får du hunden och katten att trivas i sitt nya hem? Att flytta med husdjur fungerar i de flesta fall bra, men det finns saker som är bra att tänka på för att din hund och katt ska få bästa förutsättningar att trivas.
Läs mer

Homestyling – sju enkla inredningstips inför försäljning

Ordning och reda, genomtänkt färgsättning och gott om växter. Det är viktiga saker att tänka på när du ska styla ditt hem inför försäljning. Inredaren och Feng Shui-konsulten Jannice Wistrand delar med sig av sina bästa inredningstips – som kan göra underverk för din försäljning.
Läs mer

VR – en annorlunda bostadsvisning

VR har på senare år blivit en allt mer populär teknik. Men vad är VR och hur kan det användas vid visningar av nya hem? Häng med så förklarar vi!
Läs mer

Miljövänlig flytt

En grönare flytt

Planering, packning, städning och flyttlass. Att flytta till en ny bostad är kul men kan vara energikrävande – även för miljön. Det finns faktiskt några enkla knep som gör din flytt mer miljövänlig, vi har listat några
Läs mer

Extra balkong eller walk-in closet

Extra balkong eller walk-in closet?

Vi gör löpande undersökningar där vi frågar vår bopanel om saker som rör bostadsköp, hemmet och andra saker som påverkar vardagen. På så vis kan vi hålla oss uppdaterade på vad människor vill ha och se till att vårt erbjudande fortsätter att förbättras.
Läs mer

Flytta ihop

När två blir en – en liten guide till att flytta ihop

Har det blivit dags att flytta ihop med din partner? Det kan vara både nervöst och väldigt roligt att flytta ihop. Det är lätt att tänka att allt är klart när man väl tagit beslutet. Men det finns ett par andra saker som är viktiga att tänka på.
Läs mer

Rensa inför flytten

Rensa inför flytten: Spara, skänka eller slänga?

Här är tipsen du behöver för att rensa ur ditt gamla hem på bästa sätt!
Läs mer

Inflyttning i ett Skanskahem bild 1

Inflyttning i ett Skanskahem

Hur ser en flyttdag ut hos oss på Skanska? Lena Lundmark som är säljare i Göteborg berättar. Vi hälsar också på hos Nina och Richard i deras fina terrasslägenhet.
Läs mer

När två blir en – återanvänd och rensa

När två blir en – återanvänd och rensa

När två hushåll blir ett är det en del att fixa med, inte minst inredning. Kanske vurmar din partner för orange och blommigt á la 70-tal medan du trivs i ljust och fräscht? Innan ni tar snabba beslut om att köpa nytt, försök kompromissa. Här kommer några tips på hur ni kan återanvända möbler till ert gemensamma hem.
Läs mer